Том Круз играе следовател в най-новия си филм

 

Ще видим и Вернер Херцог криминалния екшън Джак Ричър

 

 

Едва няколко месеца след като списание „Forbes“ обяви Том Круз за най-скъпо платения актьор в Холивуд, ще можем да видим кинолегендата в ново филмово приключение – зрелищния криминален екшън "Джак Ричър". Силни емоции, висок адреналин и напрежение до последната минута очакват зрителите на хитовото заглавие, което ще излезе предпремиерно в България в деня на световната премиера.

 

 

 

 

Зрелищният втори трейлър към продукцията включва любопитни детайли около сюжетната линия на лентата и разкрива лицата на основните персонажи във филма. Том Круз, който сам изпълнява голяма част от каскадите в "Джак Ричър", се включва в бясно преследване с коли и впечатляващи бойни сцени, за да защити името и живота си. Тук той не е в обичайната роля на добър герой, в която сме свикнали да го виждаме – Джак Ричър (Том Круз) е хладнокръвен следовател, готов да наруши всички правила, за да постигне целта си.

 

 

Избягал от миналото си на военен следовател, Ричър се завръща, за да разреши случай, свързан с убийството на петима души, в който е намесено неговото име. Задачата се оказва по-трудна от очакваното, тъй като убийставата продължават и след задържането на заподозрения. Убеден, че нароченият за престъплението мъж е несправедливо обвинен, Ричър се впуска в яростно преследване на истинските виновници за серията убийства в града. Бившият следовател разбира, че може да се е забъркал в мащабна конспирация, в която на карта е поставена не само съдбата на важни клечки, но и собственият му живот.

 

 

 

 

Джак не е единственият, попаднал в капана на криминалната групировка – под прицел се оказва и красивата адвокатка Хелън (Розамунд Пайк), която също е част от разследващия екип. Животът на красавицата е в ръцете на вещия следовател, решен да разплете сложния казус, в който е въвлечен – дори ако трябва да заплати с цената на живота си.

 

 

На него не му пука за закона. Не му пука и за доказателствата. Грижа го е само за справедливостта“. По пътя към целта си той ще прекрачи много граници, ще загърби много правила – дори това да означава, че трябва да рискува живота на някоя невинна жертва в лицето на сексапилната адвокатка.

 

 

 

 

Начело на групировката, стояща зад серията хладнокръвни убийства и отвличането на Хелън, се оказва криминалният бос Зек в изпълнение на легендарния Вернер Херцог (“Encounters at the End of the World”). Номинираният за „Оскар“ немски режисьор през последните години работи по няколко изключително успешни документални филма, а в "Джак Ричър" за първи път застава пред камерата, превъплъщавайки се в ролята на безмилостен гангстер.

 

 

Чети и: "Манчестър Юнайтед от Свищов " с пореден приз

 

 

Режисьор на "Джак Ричър" е Кристофър Макуори, който спечели симпатиите на кинозрителите още през 1995 година с излизането на „Обичайните заподозрени“, за който беше отличен с „Оскар“. Освен Том Круз и Розамунд Пайк („Гневът на Титаните“, „Не умирай днес“) актьорският състав на филма включва имената на Робърт Дювал („Кръстникът“, „Да изчезнеш а 60 секунди“) и Ричард Дженкинс („Кралството“, „Изгори след прочитане“). На големия екран ще видим и талантливия Джей Кортни от телевизионния сериал „Спартак: Кръв и пясък“.

 

 

След участието си в "Джак Ричър" Том Круз ще се изправи срещу ново професионално предизвикателство. Актьорът ще изпълни главната роля в екшън-фантастиката „Забвение“, чиято премиера ще бъде през 2013 годна.

 

 

"Джак Ричър" e с премиера у нас на 28 декември. Лентата ще се върти предпремиерно от 21 декември 2012 г.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV