Бъдете толерантни на пътя!

 

Това ни призовава кампанията „Спри, детето запази!”

 

 

Днес, в Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия Българска национална телевизия, Столична община и Съвета по безопасност на движението на децата в София отново апелираха чрез кампанията „Спри, детето запази” за толерантност на пътя, на пешеходните пътеки да спрем и предимство да дадем.

 

 

В 11:00ч. в храм „Св. Климент Охридски” в ж.к. Люлин беше отслужена панахида за жертвите на пътнотранспортни произшествия.

 

 

За да напомнят на шофьорите колко е важно да карат със съобразена скорост и повишено внимание в 12:00ч. децата от център "Весел столичен светофар" и ученици от столични училища се отправиха в четирите краища на града – изток, запад, север, юг, за да раздадат на шофьорите на най-оживените столичните булеварди специални информационни брошури с препоръки за безопасно шофиране. Децата им напомниха, че Човешкият живот е безценен и трябва да го пазим.

 

 

В акцията на кръстовището на бул. „Захари Стоянов” и бул. „Панчо Владигеров” в ж.к. Люлин своя апел да бъдем по-внимателни и толерантни на пътя отправиха и секретарят на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата Алекси Кесяков, главен инспектор Бойко Рановски от „Пътна полиция” при главна дирекция „Национална полиция”, както и съорганизаторът от Столична община - секретарят на Съвета по безопасност на движението на децата в София Симеон Симов.

 

 

 

 

На кръстовището в близост до Американския колеж в раздаването на информационните брошури се включи и певецът Искрен Пецов, който призова водачите да бъдат изключително внимателни и предпазливи особено през предстоящия зимен сезон. Брошурите гражданите видяха залепени във всяко превозно средство от Столичния градски транспорт, както и във всички автобуси, тръгващи от Централна автогара София. Служителите на Градска мобилност ги раздаваха и на всеки шофьор паркирал своето МСП в синята и зелена зона в София в дните преди събитието.

 

 

Чети и: Кошмарите на Милото го застигат

 

 

По случай Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия Българска националната телевизия и Столична община монтираха още  табели със специално светлоотразително фолио с  логото на кампанията „Спри, детето запази” на оживени кръстовища в Столицата.

 

 

Кампанията „Спри, детето запази!” остава отворена. Грижата за пешеходците, взаимната толерантност на пътя и спазването на закона са нещо, което трябва да се превърне в култура на движение за всички нас.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV