Българският филм "Инкогнита" тръгва в четвъртък

 

Премиерата ще е в кино „Люмиер”

 

 

На 22 ноември почитателите на студийното кино ще имат възможност за първи път да видят новата продукция на продуцентска къща „Камера” – игралният филм "Инкогнита" на режисьора Михаил Пандурски и продуцентите Димитър Гочев и Росен Цанков.

 

 

 

 

Премиерата на филма ще се състои в кино „Люмиер”, в рамките на „Киномания 2012”. Филмът е създаден по мотиви от повестта „Бариерата” на Павел Вежинов и е резултат на 10-годишен труд на режисьора Михаил Пандурски.

 

 

Ролите са поверени на звездите на българското кино и театър Стефан Данаилов, Георги Стайков, Бойка Велкова, Валентин Ганев, Стоян Алексиев, Емилия Радева и Ива Гочева, която с ролята на тайнствената Доротея прави и своя дебют в игралното кино. В "Инкогнита" изпълнява своята последна роля незабравимият Наум Шопов.

 

 

Сюжетът на филма разказва за световноизвестния диригент Антон Хорн (Георги Стайков), който подготвя премиера на ново музикално произведение по мита за Прометей и във връзка с това трябва да преодолее много конфликти. Неговото динамично ежедневие е разтърсено от Доротея, младо момиче със свръхестествени способности, което се крие от полицията. Тя го въвежда в един свят на непознати и необясними духовни енергии, които правят възможно човек да полети и променят изцяло живота му.

 

 

Това е некомерсиален филм и нов прочит на повестта "Бариерата" на Павел Вежинов - метафизичен поглед на режисьора Михаил Пандурски в тъмната бездна на човешкото подсъзнание. Филмът "Инкогнита" ще изненада зрителите и с оригиналния си саундтрак. Автор на музиката е Константин Цеков от ФСБ, а изпълнението е на симфоничния оркестър, хор и солисти на Мариинския театър, Санкт Петербург, Русия, под диригентството на световно известния маестро Валерий  Гергиев.

 

 

Чети и: "Национална лотария" изпраща участник в Папуа Нова Гвинея

 

 

На тазгодишния Московски международен кинофестивал "Инкогнита" бе включен в престижната секция за арт-хаус кино, в която се показват филми за киномани, а световната премиера на филма се състоя на 9 май в град Мюнстер, Германия.

 

 

След премиерата на "Инкогнита" на 22 ноември в НДК, филмът ще бъде показван за любителите на арт-киното от 23 ноември в кино ”Eurocinema” и от 3 декември в столичното филмотечно кино „Одеон“.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV