Водосвет в "Съдилището" и още един режисьор

 

Атанас Христосков се включи към екипа на Командарев

 

 

Снимките на „Съдилището“ продължават в Ивайловград. В поредните сцени, на Митьо (Блатечки) му се наложи да преговаря със съдебен изпълнител Георгиев, чиято роля се изпълнява от Николай Ишков. Зрителите го познават от „А сега, накъде?” и продължението му 20 години по-късно „А днес, накъде?”. Бившият президент на футболен клуб „Спартак” влиза в ролята на безскрупулен представител на съдебната система.

 

 

В Ивайловград пристигна и Атанас Христосков. Той ще окаже съдействие на Стефан Командарев за снимките, като оглави втория екип. Признанието за Христосков дойде с наградата „Златна роза” за лентата „№ 1”.  Командарев беше в журито, което оцени високо Христосков, и неслучайно се спря на него. Младият режисьор ще участва в заснемането на градчетата и селцата, които екипът ще посети.

 

 

От края на миналата седмица екипът вече се намира в с. Белополяне. Родопското селце в близост до Ивайловград ще бъде отправна точка на екипа до средата на декември. Блатечки започна градеж на чешма, която  има силна символика за неговия герой Митьо. По-късно, в друга сцена се събраха и останалите актьори – Зуека, Параскева Джукелова, Христо Мутафчиев, Ина и Ованес, за да осветят чешмата заедно със свещеник. Тъй като Белополяне не разполага със собствен свещеник, за ролята беше поканено духовно лице от Ивайловград. След сцената, отецът освети със светена вода целия екип, с пожелание „това да стане най-добрият филм”. С тази сцена започна и участието на Параскева Джукелова в „Съдилището”. Актрисата пристигна за снимките в Белополяне, за да се превъплъти в ролята на Фанка. Тя е съседка на Митьо (Асен Блатечки), с която той се сближава в трудностите и неусетно симпатиите им един към друг, преминават в чувства.

 

 

В живописното селце, на Васил Василев пък му се наложи да подкара каручка, с която изпраща дъщерите си на училище. Зуека първо изнесе монолог на кончето, което се оказа негов съименник – носи името Васко, а след това, при качването си, с присъщото си чувство за хумор попита: ”А къде е ръчната спирачка“?

 

 

Чети и: Българският филм "Инкогнита" тръгва в четвъртък

 

 

На тази локация екипът е подбрал и къщи с дворчета, които ще се използват за домове на героите. Поради мекия климат в този край на България, актьорите и техните колеги все още се радват на зеленина и природа, която излъчва по-скоро пролетно настроение.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV