Стефан Китанов с Наградата на Europa Cinemas

 

Кита беше отличен за за „Най-добър мениджър за 2012 година“

 

 

Всяка година Europa Cinemas отличава някои от киносалоните в мрежата с три награди за най-добри и интересни постижения. През 2012 година като най-добър мениджър е награден Стефан Китанов. Ето част от официалното писмо, подписано от Президента на Europa Cinemas Йън Кристи и Генералния директор Клод-Ерик Поару:

 

 

„Тази награда се връчва на г-н Китанов като признание за успешната му работа като мениджър на Дома на киното – годишно броят на зрителите в този киносалон, член на мрежата на Europa Cinemas, се е удвоил в сравнение с 2004 година. Наградата е и признание за създаването и развитието на Международния филмов фестивал София Филм Фест, който се усъвършенства през годините, както и за важния принос към развитие на разпространението и промоцията на европейско кино в България чрез разпространителската дейност, създаването на София Филм Фест на брега и София Филм Фест на път. Наградата е също така оценка за дейността на Китанов като продуцент в региона и по-специално създаването на София Мийтингс – пазарът за копродукции на Международния София Филм Фест, както и за продуцентската му дейност и участието в копродукции в югоизточна Европа”.

 

 

Чети и: Табаков e обвинен за изчезването на дъщеря му

 

 

Тази награда се връчва на 17-та Конференция на Europa Cinemas в Париж, церемонията е на 23 ноември 2012 в кино „Арлекин”, Париж.

 

 

Наградата „Най-добър мениджър за 2012 година“ е добър повод да се отбележи дейността на Стефан Китанов и неговия екип за популяризиране на европейското кино в България – 20 години, посветени на тази кауза.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV