Николай Дойнов с ексклузивни репортажи от Сирия

 

Екипът на Новините на Нова ТВ попада под въздушен обстрел на територия на свободната сирийска армия

 

 

„Първата реакция, когато попаднеш под въздушен обстрел, е усещането, че трябва да намериш някаква закрила, място, където да се скриеш. Войната отблизо е много любопитна от гледна точка на журналиста и оператора, но едновременно с това е и много страшна, защото бързо разбираш колко лесна мишена си всъщност”, това разказа водещият на Новините на Нова Николай Дойнов, след като вчера се върна от турско-сирийската граница, където снима.

 

 

В ефира на „Здравей, България” тази сутрин той и операторът Росен Илиев разказаха за това, което са преживели на сирийска територия, и какво се случва, когато неочаквано военни изтребители започват да стрелят. Двамата бяха единствените журналисти в район в близост до турската граница, който е изцяло под контрола на свободната сирийска армия.

 

 

„Това, което ни се случи на нас, вероятно беше голям късмет от журналистическа гледна точка – това бе първа сериозна военно-въздушна офанзива от дълго време насам от редовната армия в този район”, разказа в сутрешния блок водещият на Новините на Нова. „Единственото, което можеш да направиш и което правят всички около теб в такъв момент, е да тичаш. Най-голямата драма обаче е, че около теб има деца”, допълни още той. Въздушната атака със самолети МИГ-23 продължава близо 20 минути, като почти през цялото време операторът Росен Илиев не спира да снима.

 

 

Екипът на Нова ТВ успява да се срещне с част от ръководството на свободната сирийска армия и да разговаря с техни бойци, с пленници от редовната армия и с цивилни. Николай Дойнов интервюира и пострадали сирийци, настанени в две от болниците в турския град Рейханли. В ефира на „Здравей, България” той обясни, че 70 % от пострадалите хора, голяма част от които деца, жени и възрастни, се лекуват именно в турските болници.

 

 

Чети и: Jared Leto става травестит

 

 

Тази неделя, 02 декември, в „Темата на Нова” зрителите ще могат да видят най-силните кадри от случилото се в Сирия. Как изглежда войната отблизо през погледа на екипа на Нова ТВ? Какъв е ужасът от атака на изтребители върху слабо въоръжени хора? За трудностите, през които минава сирийският народ – каква е неговата мотивация и как и кога вижда изхода от тази своя борба?

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

 

Още Кино & TV