Премиера: Животът на Пи

 

Три континента, два океана и вселената на въображението

 

 

"Животът на Пи" е невероятно филмово събитие, представено от режисьора Анг Лий („Планината Броукбек“, „Тигър и дракон“), което разказва историята за оцеляването на млад мъж в открито море. По време на епичното пътуване, изпълнено с приключения и откривателства, той установява изумителна и неочаквана връзка с друг оцелял крушенец... страховит бенгалски тигър.

 

 

По продадения в над седем милиона копия по света бестселър, действието в "Животът на Пи" се развива в продължение на години на три континента, два океана и необятната вселената на въображението. Визията на Лий, съчетана със поразителна 3D графика, превръща смятания за невъзможния за екранизиране романа в сензационно дръзка смесица от невероятна история и силни и провокативни теми.

 

 

Откакто преди почти четири години се заема с проекта, Анг Лий работи да пресъздаде необикновената визия на история на автор Ян Мартел за смелост, постоянство, вдъхновение и  надежда. Филмът ни повежда през невероятно приключение на един млад човек -  вълнуващо и одухотворено, сърцераздирателно и триумфално, забавно и вдъхновяващо.

 

 

 

 

В "Животът на Пи"  Анг Лий разширява границите на филмовите технологии, както стана с визуалните ефекти на „Титаник“, 3D революцията на „Аватар“ и компютърното генериране на образи във „Възходът на планетата на маймуните“, което внесе безпрецедентна емоция и дълбочина на образа на Цезар. И също като примата Цезар, бенгалският тигър Ричард Паркър от "Животът на Пи" е напълно реален образ, на когото публиката ще повярва, че действително се намира на спасителната лодка със Сураж Шарма, който влиза в образа на Пи.

 

 

"Животът на Пи" е първият опит на Анг Лий в областта на 3D филмите. Режисьорът си е представял историята в този формат много преди „Аватар“ да завладее киносалоните. Той използва този похват, за да разшири полето на действие на филма и да потопи зрителя в емоционалната хватка на историята.

 

 

Чети и: Идва краят на "Пепел от рози"

 

 

Исках преживяването от филма да бъде уникално, също като книгата на  Ян Мартел, -  казва Анг Лий, -  Това означаваше да създам филма в друго измерение. 3D е новият език на киното, и в "Животът на Пи" е от значение да съумееш да потопиш публиката в емоциите на персонажите и самото приключение, което е с епични пропорции".

 

 

Премиерна дата в България: 21 декември 2012г.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV