Ути Бъчваров ще сготви най-голямата риба

 

За вкусните в гозби е осигурена  над 100 кг подбрана едра риба

 

 

Този четвъртък от 16:30 часа по повод големия християнски празник Никулден, пред сградата на общината в Стара Загора, водещият на предаването на БНТ „Бързо, Лесно, Вкусно” Ути Бъчваров ще сготви шаран плакия и вкусна рибена чорба по стари подбрани рецепти.

 

 

Община Стара Загора е осигурила най-голямата, уловена риба в старозагорско за Никулден- 80 килограмов сом с дължина 2,20м, както и 35 килограмов шаран и 30 килограмов толстолоб, които ще бъдат сготвени в най-големия тиган в България, с диаметър почти 2 м.

 

 

За вкусните гозби е осигурена  над 100 кг подбрана едра риба, свежи зеленчуци и червено вино. Старозагорци ще могат да се насладят, както на процеса на приготовление, така и на вкуса на традиционните за Никулден ястия.

 

 

След като храната бъде осветена, над 1 000 порции риба и рибена чорба ще бъдат раздадени в късните следобедни часове на празничния ден. Толкова събира най-големият тиган в България, който е направен от челото на локомотив, произведен през 1907 г. Уникалният тиган се държи на три крака и е изработен през лятото на 2012 г., за рождения ден на предаването Вкусно. Разполага с големи дървени лопати и е истинска атракция.

 

 

Чети и: Eвропейски филмови награди 2012 по HBO

 

 

„Според мен с малък тиган радостта е несподелена. Това начинание е олицетворение на идеята да раздаваме и споделяме храната. За първи път в Стара Загора в най-големия тиган у нас ще се готви риба!”, казва Ути Бъчваров.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV