Бляскава премиера на "Клетниците" в Лондон

 

Хю Джакман, Ръсел Кроу, Ан Хатауей и Аманда Сейфрид бяха част от грандиозното събитие с над 3 000 гости

 

 

Премиерата на  мегапродукцията "Клетниците", спрягана като един от  основните претенденти за предстоящите Оскарови номинации, събра на червения килим част от най-големите имена в света на киното.

 

 

Редом до режисьора Том Хупър, добил популярност с „Речта на краля”, на сцената застанаха легендарните Хю Джакман и Ръсел Кроу, както и актрисите в главните женски роли Ан Хатауей и Аманда Сейфрид. Към звездния актьорски квартет се присъединиха още Саша Барън Коен, Хелена Бонъм Картър и младият талант Еди Редмейн, познат у нас от „Моята седмица с Мерилин” и ТВ сериала „Устоите на Земята“.

 

 

 

 

По време на премиерата участниците в продукцията споделиха своите впечатления за филма и участието си в него. Хю Джакман и Ан Хатауей, които се въплъщават в трагичните роли съответно на Жан Валжан и Фантин, се подлагат на физически промени за участието си във филма. Освен, че се разделят с доста килограми, за да пресъздадат поверените им образи, те жертват и косата си. Въпреки че се налага да свали почти 12 килограма за ролята си на работничка във фабрика, превърнала се по неволя в проститутка, на събитието актрисата споделя, че включването й във филма за нея е „сбъдната мечта“. Хю Джакман определя изживяването като „истиснко емоционално, физическо и умствено предизвикателство“.

 

 

 

 

Ръсел Кроу споделя, че за него "Клетниците" е силен и изключително труден проект. Според актьора едно от най-големите предизвикателства е свързано с решението на отличения с „Оскар“ режисьор Том Хупър всички песни във филма да се пеят на живо пред камерата по време на снимките, вместо гласовете да бъдат записвани предварително в студио. „Реших, че само така ще мога да направя изживяването наистина емоционално и въздействащо“, коментира режисьорът.

 

 

Филмът "Клетниците" е адаптация на най-дълго играния в света мюзикъл, гледан от над 60 млн. души в 42 страни и базиран на едноименния роман на Виктор Юго. Първата прожекция на филма пред публика се състоя в Ню Йорк преди броени дни и предизвика изключително положителни реакции от страна на критиката.

 

 

 

 

Чети и: "Спри, детето запази!" получи награда

 

 

Историята пресъздава драматичните събития във Франция от началото на XIX век, пречупени през личните преживявания на няколко трагични героя, принудени да се справят с жестоката действителност по това време. Това е разказ за разбити мечти, несподелена любов, страст, саможертва и изкупление. В неговата интерпретация се включват разнолики герои, които представят различните лица на любовта и омразата, прошката и отмъщението.

 

 

Премиерата на "Клетниците" в кината у нас ще бъде на 01 февруари 2013 година.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV