Левски – Ямбол, полуфинал тази вечер

 

БНТ излъчва полуфиналната среща от Националната баскетболна лига Левски – Ямбол

 

След като не успяха да постигнат две от трите си цели през сезона (загубиха финалите на турнира за купата на България и на Балканската лига), баскетболистите на Левски са се прицелили в третата - титлата за държавното първенство.

 

За да я постигнат, обаче, "сините" трябва да победят Ямбол в по-интересната от двете полуфинални серии, които започват тази вечер, 9 май (другата противопоставя шампиона Лукойл-Академик и Черно море).

 

Столичани са фаворити, имат повече класа, но и много повече отговорност и съответно напрежение в редиците си. Центровете Стефан Георгиев и Васил Евтимов са длъжници на отбора и могат да компенсират това с неутрализирането на Джон Офоегбу.

 


Другите опасности, с които Иван Чолаков ще опита да стресне Тити Папазов също са ясни - бързината и експлозивността на Станислав Говедаров, опита и правилните решения на Юлиан Радионов, нестандартната стрелба на Мартин Дурчев и евентуалните експлозии на другите двама американци - Майк Джеферсън и Тони Гуджино.

 

Гледайте полуфинална среща от Националната баскетболна лига между отборите на Левски и Ямбол от 17:25ч. по БНТ2 и БНТ Свят.


 

 

 

 

Още Кино & TV