"Хобит: Неочаквано пътешествие" на 49 екрана

 

Над 2000 почитатели на Средната земя гледаха филма на среднощната му премиера тази нощ

 

 

В 00:01 ч. тази нощ дългоочакваното кино приключение “Хобит: Неочаквано пътешествие” направи своята официална премиера и в България. С над 2000 от най-нетърпеливите фенове на историите от Средната земя, препълнили кино салоните в цялата страна, филмът е вероятно най-масовата среднощна премиера у нас до сега.  От днес, 14 декември 2012 г., първият филм от трилогията „Хобит” ще се завърти на рекордните за България 49 кино екрана, сред които и най големият – IMAX.

 

 

Преди ден в Лондон се състоя и кралската гала премиера на „Хобит: Неочаквано пътешествие”, където сред възгласите на фенове от цял свят, по зеления килим на Лестър Скуеър преминаха всички звезди от филма. Питър Джаксън, Иън МакКелън, Анди Серкис, Мартин Фрийман, Кайт Бланшет, Хюго Уейвинг и много от членовете на екипа представиха филма в родината на писателя Дж. Р.Р.Толкин, създател на магичния свят в „Хобит”.  Събитието уважи и Дукът на Кеймбридж, принц Уилям.

 

 

„Изглеждаше много земен и отдели време да поговори с всеки от актьорите, но прожекцията не започна докато той не зае мястото си в залата”, сподели впечатления от вълнуващото преживяване Елица Нинова. Тя спечели двоен VIP билет за премиерата на „Хобит: Неочаквано пътешествие” в британската столица от играта на TV7 в България.

 

 

 

 

Още една добра новина за почитателите на легендарната трилогия на Питър Джаксън „Властелинът на пръстените” е, че в „Хобит” той продължава съвместната си работа с отличения с „Оскар” композитор Хауърд Шор. От тази седмица саундтрака към „Хобит: Неочаквано пътешествие” може да бъде намерен и на музикалния пазар у нас или да бъде поръчан от iTunes България.

 

 

Чети и: "Гимназия "Тауър" тръгва по по bTV Cinema

 

 

„Хобит: Неочаквано пътешествие” е първият филм от трилогията, подготвяна от Питър Джаксън по едноименната книга на Дж .Р.Р. Толкин. Следващите две продукции, „Хобит: Пущинакът на Смог” и „Хобит: До там и обратно”, ще излязат съответно през декември 2013-та и юли 2014-та година.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV