Сериал по Пушкин тръгва по БНТ1

 

Двама се влюбват чисто и по детски

 

Този понеделник (14 май) в ефира на БНТ1 стартира серийният филм „Капитанската дъщеря” - екранизация по едноименното произведение на Пушкин.

 

В четири поредни епизода зрителите ще проследят любовната история на капитанската дъщеря Маша и аристократа Пьотр Гриньов. Тя пламва, когато младият благородник е изпратен да служи в гарнизона на капитан Миронов, баща на Маша. Двамата се влюбват чисто и по детски, въпреки социалните различия: тя е дъщеря на обикновен капитан, той е син на граф.

 

Романът им се развива на фона на големи сътресения в руската история. Емелян Пугачов повежда казаците срещу аристократите и императрица Екатерина Велика, и дори се провъзгласява за цар. Настъпва бурен период на колизии, битки и предателства.

 

Част от продукцията e заснета в България при Белоградчишките скали през 2010 г., а в нея участват много български актьори.

Така например Андрей Слабаков успешно се справя с една от главните роли – на Емелян Пугачов и изгражда много колоритен образ на своя герой. Не остава незабелязано и участието на Стефан Щерев - помощника на Пугачов, както и на Теодора Духовникова, Стоян Алексиев, Любомир Бъчваров и много други родни актьори.

 

Гледайте „Капитанската дъщеря” всеки понеделник, сряда и четвъртък от 21:00ч. само по БНТ1!

 

 

Още Кино & TV