"Щитът" тръва по по bTV Action

 

В Лос Анджелис екип от детективи се борят с лошите

 

 

Хитовият телевизионен сериал „Щитът” (The Shield) започва своето премиерно излъчване за България по bTV Action на 1 януари 2013г. Той ще се излъчва всяка делнична вечер от 21.00 часа.

 

 

„Щитът” е нетрадиционна криминална драма, създаденa от Шон Райън през 2002г. Героите са полицаи със свои правила и закони, живеещи в жесток свят, в който правилата не важат и границата между доброто и злото се прекрачва всеки ден. В ролите на топ-ченгетата влизат Майкъл Чиклис, Уолт Годжинс, Джей Карнс, Катрин Дент, Бенито Мартинес и др.

 

 

Действието в „Щитът”се развива в Лос Анджелис, където екип от детективи се борят с бандите, престъпността и наркотиците по главните улици на града. Лидер на екипа е Вик МакКей, заел се с тежката задача да унищожи корупцията и измамата, неравна битка, която може да бъде спечелена, само ако правила не се нарушават. А това е невъзмонжно в град като Лос Анджелис, където на почит са парите и властта.

 

 

 

 

Сериалът „Щитът”  има единадесет награди, сред които две "Златен глобус", още 9 награди и 34 номинации. ”Златен глобус“ печели в категориите „Най-добър драматичен сериал” и „Най-добър актьор в драматичен сериал”, връчена на Майкъл Чиклис за изпълнението му на Вик Маккей, както и „ЕМИ” в категорията  „Най-добър главен актьор” в ТВ сериал. За да влезе добре в ролята си, освен многото технически тренировки, Майкъл Чиклис научава и испански. Техническият консултант по полицейските въпроси уверил Чиклис, че филмът със сигурност ще допадне на полицаите, а дъщерята на героя му Вик в сериала е изиграна от истинската дъщеря на Чиклис – Отъм.

 

 

Чети и: Десетите "Награди за видеоигри 2012"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV