Нова година с БНТ

 

Музика и много филми

 

 

В навечерието на най-веселите празници от годината Българската национална телевизия отново ще предложи на зрителите си разнообразна празнична програма. Специална селекция от комедийни и празнични филми, сериали, детски програми, концерти, както и празнични издания на предаванията са само малка част от нея. Сред премиерните филмови  заглавия, които зрителите на БНТ1 ще видят са: на 29-ти „Мъжки неприятности” с Джак Никълсън, на 1-ви януари - „Отвъд морето” с  Кевин Спейси,  „Мистър и Мисис Смит” с участието на Анжелина Джоли и Брат Пит, както и „Тайнственият остров” по романа на Жул Верн.

 

 

Зрителите ще видят и българските класики: на 29-ти – „Оркестър без име”, на 30-ти – „Топло”, както и семейните филми на 1-ви януари - „По-голям от живота” и „13-тата годеница на принца”. На 31-ви и 1-ви за най – малките БНТ1 е избрала класическата литературна адаптация в две части „Хайди”, на 31-ви – „Приказка без край”, а на 2-ри и 3-ти са последните епизоди на българските сериал  „Войната на таралежите”. Продължава и поредицата „Малкият принц” в рубриката „Лека нощ, деца”.

 

 

На 31-ви БНТ ще зарадва своите зрители и с втората част на програмата “Фолклорна суматоха” с участието на Татяна Лолова, водещия на „Бързо, Лесно, Вкусно” Ути Бъчваров заедно с Николина Чакърдъкова, „Карандила джуниър”, оркестърът на ансамбъл „Филип Кутев, Румяна Попова, краля на кларинета Нешко Нешев и ансамбъл „Чинари”. След това програмата продължава с със спектакъла на Нешка Робева  „Среща в Споменът”. Програмата на БНТ 1 няма да пропусне и традиционния цирк „Монте Карло”- на 29-ти и 30-ти.

 

 

Краят на всяка година винаги е повод за равносметка, затова на 30-ти „Неделя х 3” избра за свои гости хора, които са докоснали и вдъхновили  през годината други хора и екипа на предаването. Ще участват Тома  Белев и Росен Босев (за наградата на Българския хелзински комитет „Човек на годината”), Мартичка Божилова – продуцент, акрисата Весела Бабинова, писателят Васил Георгиев, носител на „Хеликон”, ФСБ, Васил Найденов, Бон – Бон, The Top Stoppers, Десислава  и др.

 

 

Чети и: "Щитът" тръва по по bTV Action

 

 

Новата 2013г. зрителите на БНТ ще посрещнат с празничния концерт-спектакъл от площад Батенберг „Сцена под звездите”.  Богатата музикална програма е поверена на любими наши музикални звезди: фюжън групата „АКАГА”, неоспоримия хитмейкър Графа, прекрасната гранд дама на българската популярна песен Йорданка Христова, новите идоли на най-младото поколение Рафи, Богомил, Ангел и Мойсей, професионалистите от „Берковската духова музика, един от най-обичаните гласове в нашия фолклор Гуна Иванова, чаровницата Ирина Флорин, ди джей Станчо и Ray Bon, балет „Веда Джуниър”, фолклорен танцов ансамбъл „София 6” и школа за атракционни изкуства към Двореца на децата и Маг Айвън – участник в цирковата Евровизия, Женева 2012. След новогодишния концерт БНТ1 ще излъчи и концерт на Леона Луис, а на 1-ви след игралния филм концерт на Тейк Дет.

 

 

По традиция, точно в 23:55ч. зрителите ще чуят и официалното обръщение на Президента Росен Плевнелиев към нацията по случай Новата 2012 година.

 

 

На 1-ви януари БНТ1 ще излъчи и традиционния класически концерт на Виенската филхармония.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV