"Рали Дакар" ексклузивно по БНТ

 

Държавната телевизия получи екслузивните права за най-известната оф-роуд надпревара

 

 

За втора поредна година БНТ ще отрази с картина и директни включвания най-голямата оф-роуд надпревара в света „Рали Дакар”.

 

 

БНТ има договор, с който придоби ексклузивни права за излъчване чрез наземно разпръскване на територията на България от официалния организатор „Амаури Спорт Организейшън” (АСО), част от френската медийна групировка „EPA”. Тя организира събития и спортни състезания като перлите в „портфолиото” и са: „Тур Дьо Франс”, „Вуелта” и рали „Дакар”.

 

 

АСО ще изпраща по спътников път, а БНТ ще получава ежедневно картина, снимана от хеликоптери, с камери върху каските на състезателите,  минути след края на всеки състезатнелен етап от първия ден на ралито - 5 януари, в Лима до финала на 20 януари в Сантяго.

 

 

Аудиторията на БНТ може да очаква студийна програма „Рали Дакар 2013 година” с разширени репортажи и интервюта от всички 4 класа всеки ден. На 29-ти декември в 8:00 часа БНТ ще излъчи филма „Българската следа на рали Дакар 2012” – с най-зрелищните и неизлъчвани досега кадри с нашите участници Петър Ценков и Младен Вачков по тежките пътища в Южна Америка.
Ценков завърши надпреварата за втори пореден сезон като се класира 11-ти, преодолявайки невероятни трудности. Повторението на филма по БНТ2 ще бъде на 30 декември, неделя, от 15:10 ч.

 

 

Чети и: Сериалът "Парченца живот" с премиера по bTV Comedy

 

 

Студийната програма „Рали Дакар 2013 година” започва на 4-ти януари от 23:15 по БНТ2 и от 23:40 по БНТ1. Студиото ще бъде водено, както и миналата година от Иван Петров, а постоянен гост-анализатор ще бъде Христомир Николов, главен редактор на списание „Оff-road.BG”. Гости в него ще бъдат миналогодишните участници в ралито – пилота Младен Вачков, фотографа Стоян Драев, и известни имена от автомобилния ни спорт като Димитър Илиев, Ясен Попов, Владимир Илиев и други. Специална сателитна
видео-връзка ще позволява включвания на живо с български пилоти от мястото на бивакуване на колоната.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV