"Моето служение" ще бъде показан във Ватикана

 

Филмът на БНТ е посветен на патриарх Максим

 

 

Документален филм на БНТ за патриарх Максим ще бъде показан във Ватикана. По инициатива на българското посолство при Светия престол и радио "Ватикана" на 22 януари ще бъде организирана прожекция на филма "Моето служение".

 

 

Филмът на журналиста на БНТ Горан Благоев и режисьора Димитър Караджов е документален портрет на българския патриарх Максим.

 

 

В него той споделя неизвестни факти за своето служение, както по времето на комунизма, така и след това. Филмът е изграден върху единственотоголямо интервю, което някога патриарх Максим е давал за българска медия.

 

 

 

 

Съвместно с Външно министерство, в БНТ са направени специално субтитри на филма на италиански език. Прожекцията е под патронажа на кардинал Курт Кох- председател на папския Съвет за насърчаване на християнското единство,на говорителя на Светия престол отец Фредерико Ломбарди, както и на генералния директор на БНТ - Вяра Анкова. За събитието са заявили присъствие кардинали и висши духовници от Ватикана, както и чуждестранните посланици, акредитирани при Светия престол.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV