"Мис Вселена 2012" по bTV Lady

 

Гледайте на 12 януари от 20:00 часа

 

 

bTV Lady ще излъчи ексклузивно финала на един от най-престижните световни конкурси за красота – „Мис Вселена 2012”. Бляскавата церемония на последното, 61-во издание на надпреварата, се проведе на 19 декември 2012 г. в Лас Вегас. Победителка стана 20-годишната „Мис САЩ” Оливия Кулпо. Тя получи короната от „Мис Вселена 2011” Лейла Лопес от Ангола.

 

 

Оливия е израснала в Кранстън, Род Айлънд и е едно от петте деца в семейството на професионални музиканти. Всички членове на семейството свирят на различни инструменти, като тя е избрала челото. Красавицата признава за себе си, че обича да гледа филми, да посещава музеи и концерти и да кара хората да се смеят. Последният път, когато титлата отива при американската претендентка, е през 1997 г. Тогава победителка стана Брук Лий.

 

 

 

 

Новата „Мис Вселена” получи множество атрактивни награди. Сред тях са инкрустирана с диаманти корона и луксозни бижута; огромен гардероб от вечерни облекла, обувки, бански костюми; едногодишна стипендия (включително и квартира) за обучение в Нюйоркското училище за кино и телевизия; луксозен апартамент в Ню Йорк, включително и издръжка; заплата за една година като носителка на титлата; възможности за участия и професионално представяне от организацията „Мис Вселена”; достъп до различни престижни събития в Ню Йорк, включително ексклузивни кино прожекции и филмови премиери, Бродуейски шоу програми и партита за представяне на нови продукти и много други.

 

 

Водещи на събитието бяха продуцентът Анди Коен и риалити звездата Джулиана Ранчич. Сред членовете на съдийския състав, който отреди титлата на победителката, бяха Пабло Сандовал („Сан Франциско Джайънтс”), фотографът Найджъл Баркър, певецът и актьор Диего Бонета, ТВ звездата Скот Дисик,  „Мис Вселена 2010” - Химена Наварете, и др.  За музикалното настроение на гостите и зрителите се погрижиха спечелилата три награди „Грами” група Train, както и австралийската музикална сензация Timomatic.

 

 

 

 

По време на двучасовата церемония участничките от близо 90 страни и територии от целия свят се състезаваха в три категории: бански костюми, вечерни рокли и лично интервю. Първа подгласничка на победителката стана „Мис Вселена Филипини” Джанин Тугонон, а на трето място се нареди „Мис Вселена Венецуела” Ирене София Есер. В топ 5 влязоха и „Мис Вселена Австралия” Рене Айрис и „Мис Вселена Бразилия” Габриела Маркус. Журито даде още две награди. Призът „Мис Вселена Фотогеничност” грабна представителката на Косово Диана Авдиу, а „Мис Вселена Очарование” стана Лура Годой от Гватемала.

 

 

Чети и: Незавършен разговор с Калата

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV