За децата травмирани от седебен процес

 

Темата разработва "Студени следи" по БНТ

 

 

Децата в съдебната зала- независимо дали са свидетели или жертви, често биват поставяни в една ужасяваща матрица. Да се връщат към своите кошмари - отново и отново. Пред различни хора - да разказват за преживения ужас. Да не забравят какво им е причинил някой, защото делото продължава и подробностите са важни.

 

 

Оказва се, че това, което се случва с детската психика по време на един процес, е проблем, за който мнозина не подозират, че съществува.

 

 

Докато възрастните правят опити да разкрият, съберат доказателства и осъдят насилника, се оказва че детето се превръща в жертва. Защото се налага да разказва - отново и отново... Нещо повече- не рядко дори самите родители причиняват - съзнателно или не, болка на детето си, когато го изправят в съдебната зала- и то да се бори за "тяхната кауза" в бракоразводното им дело.

 

 

Чети и: 4 претендента за "Оскар" тръгват у нас през февруари

 

 

Tази неделя от 18:00ч. в поредния епизод на "Студени следи" по БНТ журналистът Христина Христова ще разкаже за това какво преживява едно дете в различните съдебни битки, какво минава през душата му, участвайки в бракоразводното дело на родителите. Предаването ще запознае зрителите и с историята на едно момиче, което въпреки, че вече е пораснало, никога няма да забрави ужаса на припомнянето на престъпление, след което нищо не е същото.

 

 

Гледайте предаването за разследваща журналистика „Студени следи” тази неделя от 18:00 с водещ Надя Обретенова.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV