Мегапродукцията "Дървото на живота" стартира през март

 

TV7 и Dream Team Films създават първия български исторически сериал за последните 20 години

 

 

От началото на март TV7 стартира излъчването на българската историческа семейна сага „Дървото на живота”. Мащабната продукция е дело на продуцентите от Dream Team Films и е първият български исторически сериал за последните 20 години. Българската сага ще се излъчва веднъж седмично в праймтайм.

 

 

 

 

В „Дървото на живота” за пръв път застават заедно на екран едни от най-големите звезди на родните кино и телевизионни продукции: Мария Каварджикова, Христо Шопов, Валентин Ганев, Владимир Карамазов, Койна Русева, Башар Рахал, Теодора Духовникова, Луиза Григорова, Анастасия Ингилизова, Васил Банов, Жорета Николова, Велислав Павлов, Стоян Алексиев, Иван Стаменов, Моньо Монев, Явор Ралинов, Гергана Данданова, Александра Лопез, със специалното участие на Йосиф Сърчаджиев и Явор Милушев.

 

 

 

 

Първите епизоди на сагата вече са заснети, а в екипа на сериала влизат продуцентите Евтим Милошев, Любо Нейков и Габриел Георгиев, главният сценарист Иван Спасов, режисьорът Тодор Чапкънов, операторът Лоренцо Сенаторе. Зад продукцията застават още доказани професионалисти в кинематографията.

 

 

 

 

Уникалните декори, невиждани досега в българска продукция като мащаб, вкл. реквизит от чужбина и автентични предмети от Политехническия музей са дело на сценографа Паоло Фаенци. Автентичните и впечатляващи костюми напълно съответстват на епохата и са изработени след задълбочен анализ от художника по костюми Ирина Кочева. Гримът е дело на София Хърлева, работила като главен гримьор във филма „Конан” от българска страна. Продукцията се допълва от специалиста по каскади, участвал в заснемането на холивудските мегапродукции „Троя” и „Непобедимите” Калоян Воденичаров-Калата.

 

 

 

 

Освен специално създадения декор на сериала, „Дървото на живота” се снима още на ключови локации като дворец Врана, резерват Витоша (с. Кладница), Сан Стефано 6, сградата на KNAUF, Семинарията, Домът на Москва, Военна академия, Храм Св. Николай Софийски, яз. Пчелина, къщата на Елин Пелин в с. Байлово.

 

 

 

 

„Дървото на живота” е историческа семейна драма, чието действие стартира с обявяването на Независимостта през 1908 г. Действието проследява историята на многолюдно и заможно градско семейство на фона на ключови за българската история събития. В сагата се разпалват и заплитат семейни войни и драми – баща срещу син, брат срещу брат, борба за наследство и богатство, героични военни подвизи, невъзможни любовни истории и изневери, предателства и престъпления, а образите са изключително реалистични и пълнокръвни.

 

 

Чети и: Да си припомним "Жребият" по БНТ

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV