Премиера: Гангстерски отдел

 

Без имена. Без значки. Без милост

 

 

Лос Анджелис, 1949 година. Роденият в Бруклин Мики Коен (Шон Пен) е безмилостен мафиот, който дърпа конците на целия град. Той прибира парсата от всяка сделка с наркотици, оръжия, проституция и всеки залог, напрaвен на запад от Чикаго. И това се случва не само благодарение на неговите гангстери, но и с протекцията на полицията и политиците, които са му напълно подчинени. Ситуацията би трябвало да уплаши дори и най-смелите, калени по улиците ченгета... с изключение на малък, таен отряд аутсайдери полицаи от ЕлЕй. Воден от серж. Джон О‘Мара (Джош Бролин) и серж. Джери Уутърс (Райън Гослинг), гангстерският отдел ще се опита да срине света на Коен.

 

 

 

 

Под режисурата на Рубен Флейшър, „Гангстерски отдел“ е изискан разказ за събитията около старанията на лосанджелиската полиция да си вземе обратно управлението на града от ръцете на един от най-опасните босове на мафията за всички времена. Във филма участват номинираният за награда Оскар® Джош Бролин („Няма място за  старите кучета”), Райън Гослинг („Drive: Живот на скорост”) и носителят на Оскар® Шон Пен („Реката на тайните”) в ролята на Мики Коен. Участват още номинираният за Оскар® Ник Нолти („Принцът на приливите”), Ема Стоун, Антъни Маки, Джовани Рибизи, Майкъл Пеня, Робърт Патрик и Мирейл Енос.

 

 

 

 

Сценарият е на Уил Бийл по книгата Gangster Squad на Пол Либерман. Продуценти на филма са Дан Лин, Кевин МакКормик и Майкъл Тадрос. Изпълнителни продуценти са Рубен Флейшър, Пол Либерман и Брус Берман. Флейшър отново работи заедно с художника Махер Ахмад и монтажиста Алън Баумгертън, както и с монтажиста Джеймс Хърбърт, отличения с награда Оскар® оператор Дион Бийб („Мемоарите на една гейша“) и номинирания за награда Оскар® художник на костюмите Мари Зофрис („Непреклонните”). Композитор на музиката е Стив Яблонски.

 

 

Чети и: "Под прикритие" най-гледан в неделната вечер

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала: 

Още Кино & TV