Референдумът по телевизията

 

Основните канали ще предложат специална програма в деня на вота

 

 

Неделният ден ще е изборен и телевизиите ще го отразят подобаващо. На 27 януари ще отговорим с „Да” или „Не” на въпроса „Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка "Белене"?".

 

 

Основните играчи на телевизионния пазар вече обявиха програмата си за деня на референдума, като само от Нова ТВ обещават „нестандартен и уникален поглед”.

 

 

Една уникална двойка водещи ще застане на екран, за да представи различната гледна точка и да погледне нещата от ъгъл, за който трудно бихме се досетили – Мартин Карбовски и доайенът на българската журналистика Петко Бочаров. В коментарното студио "Отговорът за АЕЦ" в неделя двамата влизат в ролята на водещи, но и в качеството си на представители на две различни поколения. Единият е на 40 години и не е бил на нито един референдум. Другият е на 91 години и помни предишните три. Те ще се срещнат в ефир, за да противопоставят минало и настояще, да преобърнат призмата и да погледнат на референдума от един коренно различен и неочакван начин с помощта на провокативния стил на Карбовски и още по-емблематичния език на Петко Бочаров. Този необичаен тандем зрителите ще могат да гледат в продължение на три часа в неделя – от 19.00 до 22.00 ч. в ефира на Нова ТВ.

 

 

Освен двойката Карбовски – Бочаров, в коментарното студио „Отговорът за АЕЦ” ще бъдат и още две утвърдени имена на Нова ТВ – Николай Дойнов и Галя Щърбева, които ще следят последните и най-важни новини около референдума. Какви са междинните резултати от гласуването? Какво казват социолозите от „Алфа Рисърч”? Как протича референдумът в страната и какво предават кореспондентите на Нова ТВ в другите градове?

 

 

През целия ден екипът на медията ще следи отблизо темата чрез поредица от коментарни студиа, интересни гости, извънредни новинарски емисии и множество живи връзки. Коментарното студио „Отговорът за АЕЦ” ще започне още от сутринта – от 08.00 до 09.30 ч. водещите Христо Калоферов и Мирослава Иванова ще дадат старт на отразяването на вота в ефира на Нова ТВ. Актуална информация около протичането на референдума двамата ще представят отново в обедното студио, от 12.00 до 13.00 ч. Извънредни новинарски емисии също ще следят последните и най-важни новини в неделния ден.

 

 

Отразяването на деня на референдума по bTV ще започне с удълженото издание на „Тази неделя” с Лора Крумова. Предаването ще започне в 8.00 часа с репортажи за началото на гласуването и с много интересни гледни точки към темата за допитването.
Екипът на bTV Новините е планирал няколко извънредни емисии, в които ще проследи вота в цялата страна.

 

 

Специалното студио „Гласът на народа. Референдум” с водещи Анна Цолова и Виктор Николаев започва в 18.00 часа и ще продължи до края на пресконференциите, които ще дадат инициативните комитети, регистрирани от ЦИК за референдума. Традиционно, в ефира на bTV и bTV Радио, зрителите и слушателите могат да видят и чуят анализите на експертите и първите коментари на политиците. Този път предаването ще дава най-вече думата на гражданите – с живи връзки и телефон на зрителя.

 

 

От седмици репортерите на bTV работят и по-много любопитни и неочаквани истории, свързани с темата на референдума – ядрената енергетика.

 

 

За голямо съжаление, заради Референдума феновете на „Под прикритие” няма могат да се насладят на любимия си сериал и ще трябва да изчакат да 3 февруари.

 

 

От обществената медия са предвидили извънредна емисия новини „По света и у нас” в 18:00ч., а след нея от 18:40ч. започва специалното студио „Референдум 2013”.

 

 

Чети и: Джесика Неделчева ще се снима в на "Революция Z"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала: 

Още Кино & TV