Време за тийнейджъри по БНТ

 

Атрактивен часови пояс с известни тийн сериали предлага БНТ

 

 

Обществената телевизия оформя ежедневен слот с игрални филми за младежи на възраст от 9 до 15 години. Всеки ден от понеделник до петък от 15.05 ч. тийнейджърите могат да гледат 5 от най-популярните тийн заглавия като „Младият дракула”, „Живот с Дерек”, „Конър под прикритие”, „Планетата на Бурите” и „100-те подвига на Еди Макдауд”.

 

 

От 4 февруари стартира британската комедия с награда за „Най-добра детска програма” на BAFTA „Младият дракула”, разказваща за семейството на Дракула. Графът и двете му деца тийнейджъри Влад и Ингрид, са прогонени от местните в Трансилвания и се местят в обикновено градче във Великобритания. И докато Влад копнее за нормален живот, съседското момче Робин мечтае да бъде вампир. Дори се опитва да убеди граф Дракула, че той е неговият роден син. Но не всички са добре настроени към нестандартния живот на новодомците. Оказва се, че учителят в гимназията е решен на всичко да заличи вампирите от лицето на земята. Между него и графа назрява конфликт, който е на живот и смърт. За разлика от миролюбивия си брат Влад, Ингрид е амбицирана да завладее градчето и прави всичко, за да постигне целта си.

 

 

От средата на месец март БНТ1 ще предложи на зрителите 4-те сезона на „Живот с Дерек”. Канадският тийн сериал е отличаван 4 пъти. Комедията получава WGC Award в категорията „Младежки сериал”, следват трите приза Gemini Awards в категориите”най-популярен интернет сайт”, „Най-добра детска програма” и „Най-добро изпълнение в младежка програма”. Сериалът разказва историята на тийнейджърка, чиято майка се омъжва повторно, трябва да се премести в къщата на доведения си баща заедно със сестра си. Там обаче я чакат още една сестра и двама братя... Оттук нататък следват безброй смешни проблеми, породени от взривоопасното съжителство.

 

 

 

 

В рамките на новия младежки часови пояс БНТ1 ще предложи канадската комедия „Конър под прикритие”.  Конър Хийт е 15 годишен ученик със склонност да съзира конспирация дори и в най-обикновените неща. Той е винаги готов за приключения, каквито рядко успява да намери до деня, в който родителите му довеждат у дома им мистериозно момиче. Това е Гизела - президентска дъщеря от измислена държава, чийто живот е изложен на непрекъснат риск. Това е и големият шанс за Конър да разкрие детективските си способности.

 

 

Друго предложение за младата публика ще бъде австралийско-канадската продукция „Планетата на Бурите”. Приключенската научна фантастика разказва историята на двама приятели, които докато се разхождат попадат в странен водовъртеж, който ги отнася в друго измерение, на отдалечена планета с  три слънца. Тази планета е населена с подобни "корабокрушенци" от най-различни светове и галактики и почти изцяло е покрита със солена вода. Годни за живеене са единствено милионите малки острови, пръснати из водната шир...

 

 

 

 

„100-те подвига на Еди Макдауд” проследява животът на кучето, което говори Еди Макдауд.  Той е бил изключително лошо дете. Непрекъснато е правил злини на другите деца, затова е превърнат в куче. От него се изисква да направи 100 добри дела, за да стане отново дете. Еди е затруднен, но трябва да се справи.

 

 

Чети и: "Стани богат" с нов сезон по Нова ТВ

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV