"Прелестни създания" завладяват киносалоните

 

Филмът по "Хроники на чародейците" ще излезе в кината за Св. Валентин

 

 

Първата книга от поредицата „Хроники на чародейците” „Прелестни създания” е публикувана за първи път в САЩ през 2009 г. и мигновено се превръща в новата мания на тийнейджърите отвъд Океана, което води до откупуването на правата за екранизация още през същата година. През 2010 г. MTV определя поредицата като един от наследниците на „Здрач” и „Хари Потър”.

 

 

Готическото фентъзи на Маргарет Стоъл и Ками Гарсия, следва историята на 16-годишно момче, влюбено в могъща млада магьосница, чиято опасна тайна завинаги ще промени живота им. За екранизацията една от авторките споделя: „Филмът, който ще видите, е създаден от въображението на Ричард, докато е четял „Прелестни създания”, и нямам търпение той да го сподели с вас! Това е светът, който съществуваше в главата ми толкова дълго, докато талантливите продуценти и режисьор не му вдъхнаха живот.“

 

 

 

 

Режисьор и сценарист на филма е номинираният за „Оскар” Ричард Ла Гравенезе, създател на успешни и любими на зрителите по света филми като „П.П. Обичам те“, “Мостовете на Медисън“ и “Кралят на рибарите“. За главните роли  той е заложил на непознати на широката публика лица, за които продукцията ще бъде пробив в кариерата. Като баланс сред поддържащите актьори се открояват имената на носителите на „Оскар” Ема Томпсън и Джеръми Айрънс, както и на номинираната два  пъти за „Оскар” Виола Дейвис. Участват още  Еми Росъм („Фантомът от операта”, „След  утрешния ден”, „Посейдон”) и Томас Ман („Хензел и Гретел: Ловци на вещици”) .

 

 

„Мисля, че актьорите са идеалми!“, одобрява избора на филмовия екип Ками Гарсия. „Джеръми Айрънс, Виола Дейвис, Ема Томпсън – това е като сбъдната мечта. Актьорите от младежкия екип също са невероятни – Алдън Ерънрайк, Алис Енглърт, Ейми Росъм, Томас Ман... Също толкова впечатляващи, изобщо не отстъпват на носителите на „Оскар”, с които играят!“

 

 

 

 

В „Прелестни създания” Итън Уейт (Алдън Ерънрайк) е тийнейджър от малък град в Американския Юг, който мечтае да избяга от твърде обикновения си живот.  При срещата си с непознато и тайнствено момиче, той е неустоимо привлечен и открива в Лена Дюшан (Алис Енглърт) момичето, за което винаги е мечтал. Без и двамата да подозират, те са неразривно свързани от свръхестествени събития, случили се дълго преди да бъдат родени. Заедно започват да разкриват тъмни тайни за себе си, своите семейства и злокобния град, в който живеят.

 

 

Чети и: Ситкомът "Разбивачи" тръгва по bTV

 

 

С наближаването на 16-тия рожден ден на Лена нещата започват да излизат от контрол. Тя прави пред Итън трудното признание, че е вещица и го предупреждава, че силите на Светлината и Мрака скоро ще влязат в схватка, за да я привлекат към доброто или злото. Чувствата на Итън остават все така силни и изплашена за сигурността му, Лена прави саможертвата да изтрие любовта им от паметта му. С приближаването на Мрака, съдбовната връзка между двамата ще принуди Лена да избира между спасяването на Итън и запазването на всичко друго, което й е скъпо.

 

 

„Прелестни създания” излиза в кината на 15 февруари 2013 г. с ексклузивна предпремиера на Деня на влюбените

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV