Тъмната страна на хапчетата в "Странични ефекти"

 

Новият трилър на Стивън Содърбърг

 

 

Стивън Содърбърг провокира със задълбочен и сатиричен поглед върху пристрастеното към всякакви медикаменти западно общество. В трилъра "Странични ефекти", опасен експеримент с ново лекарство преобръща наопаки света на успяла нюйоркска двойка.

 

 

Емили (номинираната за “Оскар“ Руни Мара) и Мартин Тейлър (Чанинг Тейтъм) са млади, красиви и заможни. Водят луксозен живот в скъпо имение, с яхта и всякакви глезотии, които могат да се купят с пари, до момента, в който Мартин попада в в затвора за търговия с вътрешна информация. В продължение на четири години Емили го чака в малко апартаментче в горен Манхатън, но излизането му на свобода се оказва за нея също толкова съсипващо, колкото и попадането му в затвора. Емили изпада в депресия, а психиатърът Джонатан Банкс (номинираният за “Оскар“ Джъд Лоу) е повикан да консултира случая й - решение, което ще промени живота на всички замесени.

 

 

 

 

След лечение с различни препарати,  които не намаляват симптомите на Емили, накрая Банкс й предписва ново лекарство, предназначено за лечение на тревожност. Страничните ефекти на медикамента имат смразяващи, фатални последствия: бракове са провалени, частната практика на Банкс намалява рязко и някой умира. Съсипан от този професионален провал, Банкс е обсебен от търсенето на виновника. Истината, която разкрива, заплашва да заличи и малкото, което е останало от кариерата и личния му живот.

 

 

Чети и: Анимиран 50 Cent?

 

 

В "Странични ефекти" участват Джъд Лоу (“Шерлок Холмс“, “Ана Каренина“), Руни Мара (“ Мъжете, които мразеха жени“, “Социалната мрежа“), Чанинг Тейтъм (“Професия: Стриптизьор“, “GIJoe: Ответен удар“) и носителката на “Оскар“ Катрин Зита-Джоунс (“Чикаго“, “Бандата на Оушън 2“).

 

 

Режисьор на филма е носителят на “Оскар“ Стивън Содърбърг (“Трафик“,  “Ерин Брокович“, “Секс, лъжи и видео“). Сценарист е Скот З. Бърнс (“Ултиматумът на Борн“), а продуценти са Лоренцо ди Бонавентура (“Трансформърс“, „GIJoe: Ответен удар“), Грегъри Джейкъбс (“Професия: Стриптизьор“, “Заразяване“) и Скот З. Бърнс (“Неудобната истина“) .

 

 

Официалната кино премиера на "Странични ефекти" у нас е на 15 март 2013 г.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV