"Младост 5" стартира по bTV

 

Първото у нас импровизационно комедийно ще водят Краси Радков и Иво Сиромахов

 

 

Ново, уникално по съдържание и характер импровизаторско комедийно шоу ще завладее зрителите на bTV през пролетта. „Младост 5” е името на новия праймтаймов формат, в който главни действащи лица ще бъдат Краси Радков, Иво Сиромахов, както и други актьори и личности от обществения живот.

 

 

„Младост 5” е българският вариант на световния формат Schillerstrace („Шилерщрасе”) на компанията SevenOne International, който се базира изцяло на изкуството на импровизацията и на актьорските умения на главните действащи лица. Форматът постига изключително високи резултати на силни европейски телевизионни пазари като Франция, Италия, Русия, Финландия, Евстония, Чехия, ЮАР, Турция, Хърватия и др. Под различни имена шоуто е реализирано в над 20 страни. Българската версия - „Младост 5” - ще се реализира от творческия продуцент „Седем-осми” и продуцента bTV Studios.

 

 

„Комедията е един от любимите телевизионни жанрове и не случайно в ефира на bTV зрителите могат да открият най-богатото разнообразие от български комедийни програми. Очакванията към нас като лидер са да не спираме да изненадваме аудиторията с нови проекти. Именно затова тази пролет правим още една стъпка като предлагаме непознат, абсолютно новаторски за България формат. Импровизационната комедия  Schillerstrace, която идва за първи път у нас с името„Младост 5”, е истинско творческо и професионално предизвикателство. Благодарение на таланта на едни от най-обичаните комедийни артисти, скоро зрителите на bTV ще се забавляват с висшия пилотаж в комедията”, коментира Ренета Викторова, зам.-директор „Програма” на bTV.

 

 

 

 

Действието в „Младост 5” се развива в „дома” на двама съквартиранти – Краси Радков и Иво Сиромахов. „Апартаментът”, който обитават те, е мястото, където се случват събитията и където често ги посещават очаквани и неочаквани гости. Всички персонажи в шоуто се играят от утвърдени комедийни акьори, които играят с истинските си имена от реалния живот.

 

 

Характерната особеност на формата е, че няма никакъв сценарий. Вместо това на всеки от актьорите се дават персонални напътствия от Модератора в слушалката. Насоките на Модератора могат да бъдат много различни, като например „Току-що си видял призрак”, „Говори като свещенник”, “Дръж се като ескимос“, „Имитирай стюардеса“, „Чувстваш се като Джон Траволта“ и много други. Всеки комик трябва да реагира незабавно на зададената провокация, като никой от актьорите няма представа за напътствията, дадени на другите. Реакциите към репликите на актьорите превръщат шоуто в изключителна комедия.

 

 

Чети и: Нова ТВ за раздялата с Мартин Карбовски

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV