Google Chrome и Disney пуснаха приложение за Оз

 

Програмата отвежда любопитния пътешественик по стъпките на Магьосника

 

 

Нямате нужда от магически сили, за да поемете на пътешествие по Пътя с жълтите павета и да се озовете в чудната страна ОЗ. Днес Google Chrome и Disney анонсираха създаването на експериментално приложение за новия браузър посветено на фантастичното приключение "Оз: Великият и могъщият", което ще бъде в 3D кината и IMAX 3D от 8 март.

 

 

През прашните пътища на Канзас приложението „Намери пътя към ОЗ“ отвежда любопитния пътешественик по стъпките на Магьосника, от цирка до фантастичната страна Оз. Като във всеки добър цирк, и в този има разнообразни забавления – композиране на собствена музика за латерна, смешни фотоизбражения с индивидуален образ и създаване на собствено кратко филмче. Пътят към Оз ще изправи всеки пред връхлитащо го  страховито торнадо и единствено оцелелите от него, завършват пътешествието си и може да видят първия откъс от филма "Оз: Великият и могъщият". От двете компании са създали кратко видео в помощ на пътешествениците.

 

 

Приложение като „Намери пътя към ОЗ“ би било невъзможно преди няколко години. Еволюцията на интернет технологиите използвани от дизайнерите и разработчиците дава възможност да бъде изработено подобно приложение изцяло в 3D среда, създадена чрез WebGL и CSS3. Приложението може да се използва и от потребители със смартфони и таблети.

 

 

„Намери пътя към Оз“ е само началото на вълнуващото приключение, което оригиналният фентъзи проект на режисьора Сам Рейми („Спайдър-мен”) и продуцента Джон Рот („Алиса в страната на чудесата”, „Снежанка и ловецът”) обещава на кинозрителите.

 

 

Чети и: Мъчат Петя Дикова за лайфстайл водеща

 

 

Световната галапремиера на "Оз: Великият и могъщият" е другата седмица в Лос Анджелис, а официално филмът излиза на 3D и IMAX3D в кината в България и по света на 8 март. До тогава любителите на приключенията от всички възрасти може да се запознаят с главните герои на  новата история в познатата земя чрез завладяващо красивите визии на филма.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV