Премиера: Умирай трудно: Денят настъпи

 

Брус Уилис влиза в култовата си роля 25 след старта на "Умирай трудно"

 

Екшън героят Брус Уилис се завръща отново с емблематичната си роля като Джон Маклейн в "Умирай трудно: Денят настъпи", чието действие се развива на фона на смъртоносна корупцията и политическа вендета в Русия.

 

 

Маклейн пристига в Москва, за да открие своя отчужден син Джак (Джей Кортни) и с изумление открива, че той работи под прикритие, за да защити информатор на правителството. Оказали се заедно на огневата линия, двамата Макклейн са принудени да преодолеят различията си, за да спасят Комаров и да осуетят зловещо престъпление с катастрофални последици на най-безлюдното и опустошено място на Земята - Чернобил.

 

 

 

 

Маклейн е, както самият той скромно се представя, „агент 007 от Плейфийлд, Ню Джърси“. Но от Плейнфийд до Москва пътят е дълъг и Джон и синът му Джак ще преживеят семейна среща, която никога няма да забравят.

 

 

Чети и: Развръзката в "Седем часа разлика"

 

 

Изминаха 25 години откакто Умирай трудно покори киносалоните, изстреля в звездната орбита новия герой Джон МакКлейн и промени еталона за екшън филми. Маклейн е обикновен човек, принуден от обстоятелствата да се впусне в решаването на извънредно трудни задачи. Това го отличава от комиксовите герои на повечето екшън филми и го прави  един от най-популярните и обичани образи в историята на киното.

 

 

Режисьор: Джон Мур

 

Сценарист: Скип Удс

 

Продуценти: Майкъл Фортел, Арнолд Рифкин, Алекс Йънг, Брус Уилис

 

В ролите: Брус Уилис, Джей Кортни, Мери Елизабет Уинстед, Коул Харзър, Амаури Ноласко, Юлия Сингир

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV