TV7 блъсна bTV

 

Kарбовски би Kеворкян

 

 

Още в първото издание на „Фронт” Мартин Карбовски разби „Всяка неделя” на Кеворк Кеворкян по Нова с 14% пазарен дял. Трансферът на един от най-обсъжданите публицисти в България е факт от тази неделя.

 

 

Легендарното шоу „Сблъсък” с Иван и Андрей се завърна в събота и неделя и нареди TV7 на първо място по гледаемост, като пребори конкуренцията на bTV, Нова и БНТ. Темата „За или против разрушаването на комунистическите паметници” беше следена от близо 14%.

 

 

С първите си издания новите програми на телевизията завоюваха сериозен дял от аудиторията. Дневната програма на TV7 този уикенд се нареди на второ място по гледаемост (целева група 18-34). С показаните от телевизията резултати тази събота и неделя, TV7 отбеляза ръст на аудиторията с  близо 60%, в сравнение с резултатите от началото на годината досега.

 

 

Завръщането на екран на Миглена Ангелова с две предавания в рамкиите на „Терминал 7” – „Съдът влиза” и „Открий себе си”, я нареди на второ място в зрителските предпочитания, изпреварвайки конкуренцията на Нова и БНТ („Съдът влиза” – над 10% пазарен дял, „Открий себе си” над 12% пазарен дял).

 

 

„Пуснете водата” с Любен Дилов-син и Дремещата в него свиня завърши съботния ден с 10% пазарен дял.

 

 

В неделя ток шоуто на Жени Калканджиева, Мая Савова и Катето Евро „Жените говорят” – част от „Терминал 7”, се нареди веднага след bTV с пазарен дял близо 11%. Другите рубрики на „Терминал 7” – „Град на ангели” с Ирина Тенчева и документалната поредица на Диди Алексиева „Игри на съдбата”, отчитат съответно близо 7% и над 5% пазарен дял.

 

 

Традиционно високите си резултати запазват и водещите продукции на TV7 „Факторът Кошлуков” и „Насреща Люба Кулезич” (съответно 14% и 9%). Цитирани са данни на GARB за целева група 18-49.

 

 

Най-гледаното ТВ предаване в неделния следобед на bTV– „Нека говорят с Росен Петров”, за пореден път затвърди лидерството си. То привлече най-много зрители и на 10 февруари, независимо от промените в програмните схеми на конкурентни телевизии. Вчерашното издание на „Нека говорят…”, което традиционно се излъчва от 16.00 до 19.00 часа по bTV, e гледано от близо 640 000 зрители (рейтинг 9% и дял 27% за цялата ТВ аудитория All4+).

 

 

По същото време удълженото предаване „Всяка неделя”, излъчено също от 16.00 до 19.00 часа по Нова ТВ, е привлякло почти двойно по-малко зрители - 354 000 (рейтинг 5% и дял 15%, All4+)

 

 

Новата програма „Предаването на Карбовски” по TV7, също позиционирана в слота на „Нека говорят…”, са гледали 250 000 зрители (рейтинг 3,6% и дял 10,7%, All4+). 

 

 

bTV продължава да събира най-много зрители в слота на „Нека говорят…” и в таргет групата 18-49, като отчита дял близо 24%. По същото време Нова ТВ постига 11.42% дял, а ТВ7 - 10.47% дял.

 

 

Чети и: Премиера: Умирай трудно: Денят настъпи

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV