Годишните награди на Гилдията на киноактьорите 2013

 

На 17 февруари от 23:30 ч. по bTV Cinema

 

 

bTV Cinema ще излъчи 19-ата поред церемония по връчването на „Годишните награди на Гилдията на киноактьорите”, която се състоя на 27 януари тази година в Лос Анджелис.

 

 

Индивидуални награди получиха Даниел Дей-Луис (за най-добър актьор за превъплъщението си в образа на 16-ия американски президент в лентата "Линкълн"), Ан Хатауей (за най-добра поддържаща роля в "Клетниците"), Томи Лий Джоунс (за най-добър актьор в поддържаща роля в "Линкълн").  Дженифър Лоурънс бе обявена за най-добра актриса за ролята си в "Наръчник на оптимиста".

 

 

Наградата за най-добър актьорски състав получи филмът на Бен Афлек „Арго”. Това е поредната награда за филма на младия актьор и режисьор, въпреки че той бе пренебрегнат при номинациите за режисура за наградите "Оскар”. За цялостно творчество беше отличен комикът Дик Ван Дайк, а наградата му връчи Алек Болдуин.

 

 

Отличия за ролите си в сериали получиха Алек Болдуин, Брайън Кранстън, Кевин Костнър, Клеър Дейнс, Тина Фей и Джулиан Мур. Алек Болдуин и Тина Фей бяха отличени за поредицата "Рокфелер плаза 30". Кевин Костнър отнесе награда за най-добър актьор в сериал или минисериал за "Хетфийлд и Маккой", Джулиан Мур си тръгна с приз за най-добра актриса в сериал или минисериал за "Промяна на играта". Брайън Кранстън стана най-добър актьор в драматичен сериал за ролята си във "В обувките на Сатаната", а Клеър Дейнс получи награда за "Родина".

 

 

Чети и: TV7 блъсна bTV

 

 

Призът за най-добър актьорски състав в драматичен сериал отиде при “Абатството Даунтън”, а “Модерно семейство” получи награда за най-добра телевизионна комедия. Наградени бяха и “007 координати: Скайфол” и  “Игра на тронове”.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV