Чакаме две продукции от Дж. Дж. Ейбрамс

 

Той режисира двете най-известни космически саги в киното

 

 

Режисьорът Дж. Дж. Ейбрамс е човекът, който ще застане начело на две кинопродукции, продължаващи традицията на фантастичните филми и превърнали се в културен феномен за няколко поколения. „Пропадане в мрака“, нов и оригинален поглед върху космическата сага „Стар Трек“, вече е в процес на постпродукция и излиза в 3D кината и IMAX 3D на 17 май.

 

 

Преди няколко дни официално беше обявено и началото на проекта „Междузвездни войни: Епизод VII“. Първият от новите епизоди на най-обичаната космическа поредица в историята на киното ще е по сценарий на носителя на „Оскар“ Майкъл Арнд и продуциран от Катлийн Кенеди, близък сътрудник на Стивън Спилбърг и настоящ президент на Lucasfilm.

 

 

Дж. Дж. е перфектният режисьор за този филм. – споделя Кенеди. „Освен, че има безпогрешен кинематографски инстинкт, той интуитивно усеща поредицата. Разбира същината на преживяването, наречено „Междузвездни войни“, и съм убедена, че ще обедини екипа за създаването на незабравим филм.“ Джордж Лукас също е уверен в правилния избор на режисьор за културния феномен, чието начало е поставил самият той: „Дж. Дж. не спира да ме впечатлява със своя талант. Той е идеалният режисьор за новия епизод на „Междузвездни войни“. С него наследството на сагата ще бъде в добри ръце“.

 

 

„Може би съм по-благодарен на Джордж Лукас сега, отколкото като дете“, коментира участието си в проекта Дж. Дж. Ейбрамс. „Истинска чест е за мен да бъда част от този филм и да работя със забележителния екип на Катлийн и Lucasfilm”.

 

 

 

 

Неговата собствена продуцентска компания Bad Robot и партньорът му Брайън Бърк също са част от продукцията, която ще носи марката на Disney | Lucasfilm.  В екипа на „Междузвездни войни: Епизод VII“ са още Лорънс Касдан и Саймън Кинберг. Касдан е отдавна в Lucasfilm като сценарист на „Империята отвръща на удара“ и „Завръщането на джедаите“. Кинберг е сценарист на „Шерлок Холмс“ и „Мистър и мисис Смит“.

 

 

Дж. Дж. Ейбрамс е доказал професионализма си и умението да създава хитове с много динамика, емоционален заряд, забележителни персонажи и неоспорими кинематографски качества. Най-новият филм под неговата режисура, който излиза по кината тази пролет, е „Пропадане в мрака“. Фантастичният екшън отвежда кораба „Ентърпрайз“ и неговия екипаж на смъртоносно пътуване в преследване на непознат досега враг - злодей с мощна разрушителна сила, скрита в най-явните проявления на човешката природа. Заплахата, срещу която се изправят капитан Кърк и екипажът му, атакува слабостите на своите създатели и заплашва не само оцеляването на кораба, но и на всичко скъпо за хората в него.

 

 

Чети и: Преслава към участник: Искам да си мой!

 

 

Преди броени дни на най-голямото спортно събитие в САЩ – Супербоул - беше показан телевизионен клип, който даде по-широка представа за злодея, в чиято роля ще се въплъти англичанинът Бенедикт Къмбърбач, познат най-вече от ТВ сериала „Шерлок“. В “Пропадане в мрака“ участват още Крис Пайн („Стар Трек”; „Неудържим”), Закари Кинто („Стар Трек”), Зое Салдана („Стар Трек”; „Аватар”), Карл Ърбан („Стар Трек”; „Властелинът на пръстените”), Алис Ив („Мъже в черно 3”), Саймън Пег („Мисията невъзможна: Режим „Фантом”) и др.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV