Премиера: "Животът" по Viasat Nature

 

 "Борбата за съществуване" е същността на живота на Земята

 

 

На 31 март от 22.00 часа, Viasat Nature започва излъчването на поредицата "Животът".

 

 

Освен че представя необикновени животни и екстремно поведение на всеки от континентите и във всеки хабитат, "Животът" е и уникален блокбъстър от 10 епизода, изследващ великолепното разнообразие на живота на Земята и изумителните и хитроумни тактики, които животните и растенията са разработили, за да оцеляват. Това е еволюция в действие – крайните промени в поведението на отделни създания, оказали се под огромно напрежение вследствие рискове, свързани с противници или околната среда. И всичко това – за да просъществува видът им.

 

 

 

 

Тази удостоена с множество награди документална поредица е епическа история за дивия свят, включваща изумителни кадри и великолепни изображения от заобикалящата ни природа. Гласът зад кадър принадлежи на сър Дейвид Атънбъро. Поредицата е снимана в продължение на 3000 дена през период от четири години, на всички континенти и във всеки възможен хабитат на планетата, за да бъдат представени изумителните разнообразие и красота на нашия свят. Това е животът, какъвто не сте го виждали преди.

 

 

 

 

Хитроумните техники, които животни и растения са развили, за да оцеляват, са великолепно заснети – от птици, които бягат и танцуват по водната повърхност в шеметни и сложни демонстрации на вярност към партньора и прояви на ухажване, до риби, които надхитрят хищниците, като ползват перките си за бягство. Има 50 сцени, които ще видим за първи път на екран – разкази за размножаване и раждане, лов и бягство. Поредицата представя 130 истории, в които главни герои са някои от най-неуловимите и невероятни животни на нашата планета.

 

 

 

 

Това, което Чарлс Дарвин нарича „борба за съществуване”, е същността на живота на Земята, появил се преди около 3,8 млрд. години и оттогава досега еволюиращ и ставащ все по-разнообразен посредством процеса на естествения подбор, адаптирайки се към всяка една среда. Понастоящем се смята, че планетата ни е обитавана от 1,9 милиона животни, растения и други форми на живот.

 

 

За да научите повече – не пропускайте премиера на "Животът" по Viasat Nature!

 

 

Чети и: Джеймс Франко долетя с балон за премиера

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV