Боен клуб: История на насилието

 

Eксклузивна европейска премиера по Viasat History

 

 

Само борецът знае какво минава през ума на човек преди двубой… Единствено той е наясно с подготовката, ритуалите и страха от предстоящата среща с противника на ринга. "Боен клуб: История на насилието" разказва за това по какъв начин хората са използвали организираните боеве през вековете – като една от най-древните и противоречиви форми на забавление.

 

 

В различните епохи от миналото неизменно е имало британски мъже и жени, участващи в двуборства. Тази нова и ексклузивна поредица представя по впечатляващ начин художествени възстановки на дуелите, боксовите мачове и други не особено благородни и дори жестоки занимания, които са привличали и привличат жителите на Острова.

 

 

 

 

В различните епохи физическото стълкновение е било използвано за забавление на публиката, за постигане на огромни печалби чрез залози, за избягване оковите на робството, в помощ на дипломатическите отношения, за изпълнение на отмъщение или решаване на конфликти, за защита и отстояване на личното достойнство.

 

 

Отделните епизоди на поредицата представят борбата през четири исторически периода – викториански, джорджиански, елизабетински и тюдорски, включително и мрачната и непрощаваща реалност на живота на ринга. Документалният сериал изследва тези безмилостни двуборства и как са влияели те на физическото и психическото състояние на човек. Организираните боеве са показани в съответния исторически и социален контекст посредством обрисуването на ярка картина на епохата, в която са били провеждани.

 

 

Не пропускайте този изумително изследване на благородното изкуство – единствено по Viasat History!

 

 

Боен клуб: История на насилието - Всеки понеделник, 11 март - 1 април, от 22,00 ч.

 

 

Чети и: Цветана Манева ментор на Блатечки

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV