Международен фестивал за подводни филми

 

23 и 24 февруари в зала Euro Cinema

 

 

Международният фестивал за подводни филми (IUFF) ще се проведе за трета поредна година в София. Това издание се оргазнизира в партньорство с Международна асоциация за българско изкуство по света и ще се проведе на 23 и 24 февруари в зала "Euro Cinema" в столицата.

 

 

Проявата ще бъде открита официално от журналиста Симеон Идакиев и ще  събере любители и професионалисти в сферата на подводното кино от страната и чужбина.

 

 

Програмата на фестивала включва 30 творби на автори от 13 страни в Европа и света, награждавани на престижни форуми. Сред съпътстващите прояви на фестивала са изложбата на детски рисунки на тема „Аз обичам Черно море”, изложба от уникални фотоси на талантливия български подводен фотограф Владимир Живков, различни образователни презентации и дискусии с участието на представители на неправителствени организации, работещи в тази област.

 

 

Чети и: Премиера: "Животът" по Viasat Nature

 

 

Форумът се провежда с подкрепата на EUIFA (Европейска асоциация за подводни филми), а каузата, зад която застават организаторите му е опазването на подводния свят и културното наследство на водните басейни в страната ни. Гостите и зрителите на фестивала ще имат възможността да се срещнат с някои от авторите на включените в програмата филми, с представители на продуциращите ги медии и филмови компании, както и с експерти в областта, които ще вземат и пряко участие в дискусиите.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV