"Животът на Пи" взе най-много Оскар-и

 

85-ата церемония по връчването на престижните филмови награди вече е история

 

 

Dolby Theatre в Холивуд посрещна звездните си гости, а най- заслужилите от тях изпрати с по една или повече статуетки Оскар.

 

 

За най-добър филм бе награден "Арго" - режисьорското начинание на Бен Афлек.

 

 

"Най-добър актьор" спечли Даниел Дей-Луис, за ролята си на Линкълн в едноименния филм. За нея, той вече получи Златен глобус и награда на Британската киноакадаемия. Това е трети Оскар за актьора.

 

 

 

 

Дженифър Лорънс спечели статуетка за "Най-добра актриса" за ролята си в "Наръчник на оптимиста", която вече ѝ донесе Златен глобус.

 

 

Оскар за "Най-добър режисьор" получи Анг Лий, за „Живота на Пи”, а призът за адаптиран сценарий отиде при Крис Тери за "Арго".Тарантино отнесе Оскар за сценария на "Джанго без окови". В същия филм, първата си такава награда получи Кристоф Валц за "Най-добър поддържащ актьор".

 

 

При анимационните продукции Оскар-ът отиде при "Храбро сърце", "Анна Каренина" беше отличен за костюмите. "Животът на Пи" получи статуетки за визуалните ефекти и оператор, с което се превърна в лидера на вечерта.

 

 

Ан Хатауей сепчелии Оскар за "Най-добра поддържаща женска роля" за участието си в мюзикъла "Клетниците".  Няма да пропуснем "Skyfall" на Адел, която очаквано взе статуетка за най-добра филмова песен.

 

 

Чети и: Подаряват Библия на Захари Бахаров

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV