"Шатовалон" се завръща в ефира на БНТ

 

От 5 март стартира излъчването на 26-серийния хитов френски сериал

 

 

Нашумиелия преди години френски сериал "Шатовалон" се завръща в ефира на БНТ този вторник, 5 март. В рубриката „ТВ Носталгия” БНТ1 стартира излъчването на 26-серийната поредица от 1984-а, която някога бе сред любимите на българските зрители. Френската реплика на американските тв-сериали през 80-те („Далас”, „Династия”), се появява по френската телевизия Antenne 2 и достига феноменален рейтинг в историята на телевизията от 17 млн. зрители още на втория епизод.

 

 

Режисьори на лентата са Пол Планшон и Серж Фридман, а в актьорския състав влизат Шантал Нобел, Реймон Пелегрен, Люк Меренда, Жорж Маршал, Филип Ате, Дени Савиня, Уго Палияй, Барбара Куписти и др.

 

 

Историята: В градчето Шатовалон, на брега на Лоара, живее могъщото семейство Берг. То притежава местния вестник "Ла Депеш репюбликен". Но неговата хегемония е застрашена от друго, враждебно настроено, семейство – Ковалик. Богатството и властта в региона са в ръцете на Берг.

 

 

Но една сутрин в имението "Мовиер", собственост на Берг, е намерен труп на мъж. Това е журналистът Пол Босис. Разследването ще разкрие злоупотреби в общината. Берг са компрометирани. Избухват множество скандали – някои истински, други – фалшиви. Нищо не е случайно.

 

 

Семейство Ковалик, югославски емигранти, започва война с Берг. Целта им е да контролират града като отнемат властта от Берг. Антонен, патриархът на фамилията Берг, умира. Подялбата на наследството разрушава единството на Берг. Новият главен редактор на "Ла Депеш" е Флоранс, адвокатка, глезеното дете на стария Берг. Любовникът й, депутатът Жорж Кантен се самоубива. Могъща пресгрупа иска да си присвои вестника.

 

 

На всички фронтове само неприятности – клевети, финасови затруднения, стачка, предателства – Флоранс трябва да се справя с всичко, подпомогната от няколко верни сътрудници, сред които и журналистът Травер. Флоранс се бори, за да спаси вестника, заради честта на семейството, но и заради себе си, за да си върне обичта на дъщеря си Александра.

 

 

Чети и: Снимки от "Невероятният Спайдърмен"

 

 

Сериалът е замислен като френска реплика на американския сериал „Далас” по това време излъчван във Франция по ТФ 1. „Шатовалон” има неочакван и нечуван успех – първият епизод, излъчен по Антен 2, събира 14 милиона зрители, а вторият – 17 милиона. Такава гледаемост е рекордна за Франция.

 

 

Гледайте „Шатовалон” по БНТ1 от вторник, 5 март, от 18:45ч.!

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV