Черни операции

 

Ексклузивна европейска премиера по Viasat Explorer

 

 

В някои случаи просто няма избор. Независимо дали са терористи фанатици или безжалостни врагове, понякога единственото решение е да се отвърне на насилието с насилие и да се убият виновните за предизвикания хаос.

 

 

В такива моменти на помощ са повиквани звена на специалните сили. Ексклузивно по Viasat Explorer през този март "Черни операции" обхожда планетата в изследване на сложния характер на свръхсекретните мисии. Документалната поредица представя по какъв начин елитните звена за специални операции в различни страни провеждат своите опасни задачи, за които обикновено не се знае нищо и не се получава признание, като разкрива и подробности „зад кулисите” за някои от най-драматичните събития в последните години.

 

 

Някои звена на специалните сили са световноизвестни – като САС - Специалната авиационна служба, или „тюлените” на ВМС. Други оперират по-скоро в сенките – например индийските Черни котки или руската Група „Алфа”. При всички положения обаче работата им е високорискова. Ако мисия на специалните сили се провали, може да се стигне до много на брой невинни жертви и сериозни политически последици. Попитайте за това Джими Картър – неуспешно проведена операция му коства президентския пост…

 

 

Отделните епизоди включват реалистични художествени възстановки на събития и разкази на хора, свързани по един или друг начин със случилото се – заложници и очевидци, планиралите и взелите решението за изпълнението на мисията, както и членове на самите специални сили. Художествените възстановки включват използването на камери, прикрепени към каските на бойците – така можем да видим изпълнението на мисиите по начина, по който са ги наблюдавали водещи политици и генерали. Архивни кадри, пиротехнически способи и компютърна графика представят в детайл съответните планове за атака.

 

 

Не пропускайте изпълнените с екшън истории – между които тези за обсадата на театъра в Москва, битката срещу терористите, нападнали хотел „Тадж Махал Палас” в Мумбай, и, разбира се, убийството на Бен Ладен. Гледайте Viasat Explorer през март!

 

Черни операции – всяка неделя, 10 март - 14 април, от 22,30 ч.

 

 

Чети и: Екстремно с "Дивата муха"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV