"Хобит: Неочаквано пътешествие" мина милиарда

 

До момента лентата е спечелила $1 001 402 746 от световния бокс офис

 

 

През изминалия уикенд "Хобит: Неочаквано пътешествие" премина границата от 1 млрд. щатски долара в глобален мащаб и стана 15-ият член на Клуба на милиардерите. Това е и вторият филм на Питър Джаксън в престижната класация след "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля". До момента първият филм от трилогията "Хобит" e спечелил $1 001 402 746 от световния бокс офис.

 

 

Досега в България мащабната продукция е гледана в кината от 220 080 зрители и е спечелила 2 131 605 лева, което ѝ отрежда 5-то място в класацията на 10-те най-касови филми у нас за всички времена.

 

 

Преди дни от MGM официално бе съобщено, че последният филм от трилогията „Хобит“ ще излезе по кината на 17 декември 2014 г.,  вместо на обявената по-рано дата 18 юли.

 

 

Всички филми от трилогията "Властелинът на пръстените", както и "Хобит: Неочаквано пътешествие" са излезли на голям екран по време на Коледните празници.

 

 

Вторият филм от екранизацията по романа на Дж. Р.Р. Толкин - "Хобит: Пущинакът на Смог" - се очаква на 13 декември тази година.

 

 

Следвайки традицията, създателите на продукцията са решили да променят датата на "Хобит: Дотам и обратно" и да утвърдят филмите за Средната земя като празнично събитие, което феновете по света ще очакват за Коледа.

 

 

Чети и: Гибона превзема Къртицата

 

 

"Хобит: Дотам и обратно" е финалният филм от епичната трилогия екранизираща романa "Хобит" на Дж. Р.Р. Толкин. Режисьор е носителят на "Оскар" Питър Джаксън, а историята проследява последния етап от приключенията на Билбо Бегинс в Средната земя, случили се 60 години преди събитията във "Властелинът на пръстените". Сценаристи отново са Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойънс. Джаксън е също продуцент на филма, заедно с Каролин Кънингхам, Зейн Вейнер и Фран Уолш. Изпълнителни продуценти са Алън Хорн, Тоби Емерих, Кен Къминс и Каролин Блекууд, с Филипа Бойенс и Ейлийн Морън, копродуценти.

 

 

Всички филми от трилогията „Хобит“ са продукции на New Line Cinema и Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, с управляващ продуцент New Line. Warner Bros. Pictures e световен разпространител на филма за голям екран, с изключение на определени територии, където филмите ще се разпространяват от MGM.

 

 

Хресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV