Плакат и трейлър за "Цветът на хамелеона"

 

Филмът тръгва по кината на 5 април

 

 

Мистерията около най-голямата българска кинопродукция за тази година е разкрита. Дългоочакваният първи трейлър на „Цветът на хамелеона“ беше представен в официалната страница на филма във Facebook.

 

 

 

 

Едновременно с това беше разкрит и официалният плакат на филма, който е дело на графичния дизайнер Росен Дуков.

 

 

 

 

"Цветът на хамелеона" е черна комедия-трилър, чието действие ни отвежда в страна, много напомняща за България по времето на нежните революции в Източна Европа. Маниакален конспиратор (Руши Видинлиев) създава свой фантомен отдел на тайните служби със собствена агентура и документация. Архивът на „частното“ ДС става пружина на напрегнат сюжет с трагикомични обрати, докато мистериозният му създател се опитва да "ужили" МВР. Това е една история без невинни, заплела в сложна мрежа интригантстващи интелектуалци и философстващи ченгета.

 

 

Режисьорският дебют на оператора Емил Христов тръгва по кината в цялата страна на 5 април. Филмът е и първото акторско превъплащение на попзвездата Руши Видинлиев.

 

 

 

 

"Цветът на хамелеона" е носител на Голямата награда "Златна роза" за най-добър пълнометражен филм, Специално споменаване на Филмовия фестивал в Солун, номинации за награда "Откритие" на Международния филмов фестивал в Торонто и награда "Бронзов кон" на Филмовия фестивал в Стоклохлм.

 

 

Чети и: БНТ снима "въздушната катедрала" на Кристо

 

 

Филмът е копродукция на Перипетея, Ню Бояна Филм, Българската Национална Телевизия, Рестарт-Словения и е подкрепен от Националния Филмов Център и НДФ „13 века България.“ В България филмът ще бъде разпространен от А Плюс Синема.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV