Открадната картина, хипноза и "Транс"

 

Новият филм на Дани Бойл тръгва по кината на 19 април

 

 

Саймън (Джеймс Макавой), търговец на произведения на изкуството, се съюзява с престъпна банда, за да открадне картина на стойност милиони долари. Но когато е ударен по главата по време на обира, той се събужда и разбира, че няма спомен за мястото, където е скрил картината. След като физическите заплахи и изтезания не дават никакъв резултат, лидерът на бандата (Венсан Касел) наема хипнотерапевт (Росарио Доусън) да се порови в най-потайните кътчета на съзнанието на Саймън.

 

 

Докато тя копае все по-дълбоко в повреденото му подсъзнание, залозите се вдигат толкова високо и границите между желание, реалност и хипнотично внушение започват да се замъгляват и изчезват.

 

 

 

 

До лятото на 2011 г. сценарият е готов, кастингът също, а и финансирането е осигурено. Но стана ясно, че има някои необичайни промени в плана. Дани Бойл е поел ангажимента да режисира церемонията по откриването на Олимпийските игри в Лондон през юли 2012 г. – масивно задание, върху което той работи от известно време и който изисква изключително внимание през първата половина на 2012. И макар да заснема "Транс" през есента на 2011 г., той няма време за монтажа, музиката, звука и другите довършителни работи преди навечерието на Олимпийските игри.

 

 

Бойл си спомня:"Ако всичко, което правих в продължение на 2 години бе само олимпиадата щях да полудея. Но ние имахме достатъчно късмет с няколко кратки почивки от МОК. Вече бях поел ангажимент да поставя "Франкенщайн" в The National Theatre през 2010 г. и грабнах шанса да направим "Транс" през 2011 г."

 

 

Чети и: "G.I.Joe: Оветен удар" напълни касите

 

 

Продуцентът Колсън отбелязва: "Можеше просто да чакаме да заснемем филма след Олимпиадата, но когато сме готови, значи сме готови: разполагахме със сценарий, актьори, пари и когато всичко е налице трябва да си луд, да не включиш зелена светлина. Последвалата пауза бе кошмар за финансистите, защото парите бяха заключени за по-дълго, и кошмар за застрахователите, защото има по-голям риск за провал. Обикновено когато имаш творчески импулс, след снимките следва да пристъпиш направо към редакцията. Но при нас това разделяне на снимките от постпродукцията проработи много добре, даде ни гледна различна точка към историята, която вероятно би ни убягнала и нямаше да видим! "

 

 

"Транс" излиза на голям екран у нас на 19 април.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV