"Стани богат" събра над 111 000 лв. за спортни таланти

 

За първи път през този сезон бе отворен въпрос за 100 000 лева

 

 

111 000 лева достигна сумата, която "Стани богат" събра за програмата "Стани шампион" и децата спортни таланти в неравностойно положение във вчерашния епизод на предаването. В студиото на Ники Кънчев Силва Зурлева, член на борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп, връчи символичен чек на Калин Каменов, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

 

 

В рамките само на 8 епизода, от старта на новия сезон през февруари досега, благотворително в играта са участвали над 30 известни личности, сред които имена като Йордан Йовчев, Станка Златева, бившият вицепремиер Цветан Цветанов, настоящият вече министър на културата Владо Пенев, Кубрат Пулев, Свилен Нейков, Чочо Попйорданов, Глория, Васил Василев - Зуека и много други. Със събраната от всички тях сума още малки таланти ще се присъединят към стипендиантската програма "Стани шампион" и ще получат възможност да се развиват в областта на спорта и да се стремят към бъдещи шампионски титли.

 

 

Програмата "Стани шампион" е най-голямата благотворителна инициатива на Нова ТВ. Нейното начало е поставено през 2010 г., когато именно в студиото на "Стани богат" известни личности събират сумата от 265 000 лева. От тогава до днес повече от 60 деца, лишени от родителски грижи в цялата страна, са станали част от програмата – всяко едно от тях получава целогодишна спортна стипендия, а някои вече дори имат спечелени медали.

 

 

Мишо Шамара и Ангел Джамбазки бяха двойката, по време на чиято игра вчера събраната сума достигна внушителните 100 000 лева. Въпреки различията помежду си, те се доказаха като изключително силен тандем и спечелиха 15 000 лв. за каузата. Двамата бяха на крачка от възможността да стигнат до най-високата сума, като въпрос за името на Мечо Пух ги накара да спрат своето участие и да се откажат в името на бъдещите спортни надежди. Именно тяхното добро представяне мотивира Ники Кънчев за първи път в този сезон да отвори въпрос за 100 000 лв., който гласеше: "В кой спорт пакистанецът Джехангир Кен записва най-дългата в историята на спорта сесия от 555 победи?".

 

 

Чети и: "Жената в огледалото" се завръща по bTV Lady

 

 

След играта на рап изпълнителя и зам.-председателя на ВМРО, на стола на богатството седнаха писателката Людмила Филипова и евродепутатът Димитър Стоянов. Двамата спечелиха 3 000 лв., като въпросът, който спря играта им, бе посветен на единствения отбор с положителен баланс срещу Левски в историята на А група.

 

 

Благотворителната игра в "Стани богат" продължава и следващия вторник, от 20.00 ч. по Нова ТВ.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV