Да убиеш Линкълн

 

Филмът е адаптация по бестселъра на Бил О’Райли 

 

 

National Geographic Channel ще зарадва любителите на документалното кино с първата игрална интерпретация, посветена на убийството на 16-ия американски президент Ейбрахам Линкълн. Българската аудитория ще може да гледа достоверния разказ за покушението на 7 април от 21:00 часа. 

 

 

Продуценти на "Да убиеш Линкълн" са братята Ридли и Тони Скот, "Scott Free Productions", гласът зад кадър принадлежи на носителя на "Оскар" Том Ханкс, а главните актьори са Били Кембъл ("Убийството", "Втори шанс"), в ролята на Ейбрахам Линкълн и Джеси Джонсън в ролята на Джон Уилкс Бут.

 

 

На 14-и април 1865 г., в следствие на един изстрел, атентатът срещу тогавашния президент е записан в американската история като най-драматичното убийство. С актуален поглед към миналото, филмът представя интригуваща хроника на последните дни на президента Линкълн и атентата, замислен от един от най-прословутите и интригуващи злодеи.

 

 

 

 

Актьорът Били Кембъл е истински впечатлен от стремежа към автентичност и точно това го провлича да приеме предложението да участва във филма на National Geographic Channel. "Линкълн е толкова обичан, толкова уважаван от всички днес. Лесно е да забравим, че е бил противоречив президент с много врагове. Всъщност той многократно е сънувал собственото си убийство. Сметнахме за важно да разкрием тази тайна страна на Линкълн. Предчувствието, че смъртта го застига, го е измъчвало, дори когато е бил привидно самоуверен и непоколебим към края на войната", добавя Кембъл.

 

 

Според продуцента Ридли Скот "в същността си това е пленителна и вечна история" и допълва, че "планът на Бут да убие Линкълн и да съсипе цялото федерално правителство е впечатляващ разказ за заговорите и кроежите край великите водачи".

 

 

Чети и: "Търсенето на Дори" продължава историята за Немо

 

 

Във филма участват още Джералдин Хюз в ролята на Мери Тод Линкълн, Греъм Бекел в ролята на Едуин Стантън – военен министър в кабинета на Линкълн и Шон Пайфром в ролята на редник Джон У. Никълс. Режисьор на продукцията "Да убиеш Линкълн" е Ейдриън Моут ("Гетисбърг"). Сценарият е дело на Ерик Йендерсен ("Братя по оръжие") – писател и изпълнителен продуцент, лауреат на награда "Еми".

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV