"Сатори фест" започва на 18 април

 

В Euro Cinema, Червената къща и Dada Cultural Bar

 

 

"Сатори Фест" ще зарадва почитателите на Далечния изток със специална селекция от филми, направена от "Позор". От 18-ти април в рамките на десет дни в София ще се прожектират заглавия от Япония, Тайланд, Китай, Виетнам, Сингапур и Малайзия. Домакини на събитието ще бъдат Euro Cinema, Червената къща и Dada Cultural Bar.

 

 

Фестивалът ще бъде открит с антологията "Добре дошли в Банкок". Зрителите ще се впуснат в едно нетипично приключение из улиците на Банкок. Първо в компанията на сляпо момиче, което открива странен спътник, готов да ѝ покаже красотата на тайландската столица, след това ще се присъединят към двама симпатични младежи, които ще им разкрият как да спечелят сърцето на момичетата от Банкок, нощните подвизи на тайландците ще разберат от колоритна проститутка и нейния клиент, който отказва да се раздели с нея и накрая ще съпреживеят ужаса на типичната барби при срещата ѝ с мърляв клошар. Фокусът върху Банкок се допълва от още две заглавия "Истории от Банкок" и "Банкок, обичам те!", които ще представят десетките лица на тайландската столица.

 

 

Един от акцентите в програмата е премиерата на скандалният "Секс. Агресия. Семейни ценности" на сингапурския режисьор Кен Куек. Филмът е забранен за прожекции в Сингапур и режисьорът води дълги съдебни битки с властите в родината си. У нас ще бъде показана пълната версия на филма.

 

 

От Виетнам идва един истински визуален шедьовър – "Перлите на Далечния изток" представя историите на седем жени  - от малкото момиче, влюбено в сина на прислужницата си до властната моделиерка застанала шест пъти пред олтара и отново останала сама, през кратката авантюра на примерна съпруга със случаен фотограф и отчаяната актриса, която не може да преодолее старостта си и липсата на нови роли.

 

 

Пънк културата бавно, но уверено намира своето място сред ъндърграунд клубовете на Пекин. Двама немски режисьори се впускат в издирване на най-ярките представители на пънк средите. Без да разкриват пред властите каква е целта на пътуването им в Китай, Сузане Месмер и Георг Линд снимат дни наред колоритните членове на пънк групите и техните фенове, след което тайно изнасят заснетия материал от страната и се прибират в Германия, където месеци наред монтират ценните кадри, послужили за създаването на "Пънкарски бози".

 

 

Чети и: "Зрителна измама" събра Морган Фрийман и Уди Харелсън

 

 

Японското предложение е черната комедия "Произведено в Япония: Кора!", в която бабата на Хинако умира, баща й се пропива, а майка й се впуска в авантюра с домашния помощник, който е на възрастта на дъщеря й.

 

 

Общо 12 заглавия от региона ще се прожектират до 28-ми април в Euro Cinema, Червената къща и Dada Cultural Bar в София, а след това и в други градове на страната.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV