Евгени Лишев победи в "Кауза.bg"

 

Проектът за борба с младежката безработица получи 40% от гласовете на българите

 

 

25-годишният Евгени Лишев от Стара Загора спечели реалити формата на БНТ "Кауза.bg" в оспорвана битка с четиримата си конкуренти. На финала на предаването миналата вечер Лишев, който защитаваше каузата "Бъдеще за младите предприемачи", получи 40% от гласовете на представителната извадка от 300 души в анкетата на "Алфа Рисърч".

 

 

Победителят получи голямата награда на предаването на БНТ – посещение на европейските институции в Брюксел, която бе предоставена от Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на ЕК в България.

 

 

Втори в единственото по рода си реалити шоу, което даде възможност на младите хора у нас да изразят идеите си за промяна в България, остана 24-годишният Петър Кичашки от Видин, чиято кауза бе "Граждански контрол над политиците". Той спечели симпатиите на 33% от гласувалите. На трето място с 13% се класира 32-годишният Теодор Василев от Казанлък, който иска да направи училище сред природата, а четвърта е Теодора Ангелова, на 19 г. от София, с проекта "Политология за ученици" и 12% подкрепа.

 

 

Почти два часа продължи оспорваната битка между четиримата кандидати. За големия финал екипът на предаването бе поканил известни българи, които имат свои каузи - министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев, тенисистката Магдалена Малеева, и актьорът от сериала на БНТ "Под прикритие" Ивайло Захариев.

 

 

 

 

Първото изпитание пред четиримата финалисти бе пряк дебат помежду им, в който всеки от тях разполагаше с по 30 секунди, за да защити своята и да атакува слабите места на каузите на конкурентите си.

 

 

За да подкрепят морално съперниците, в студиото на БНТ бяха и техните ментори и застъпници, сред които доц. Георги Лозанов, доц. Христо Пимпирев, Боян Бенев и Слави Ангелов.

 

 

След финала на този кръг, Евгени, Петър, Теодор и Теодора представиха своята визия по темата "Моята идея за България".

 

 

"България се нуждае от реално равноправие и спазване на написаното в Конституцията", каза на финала победителят Евгени Лишев. "Моята цел е не да правя революции, а да се боря срещу младежката безработица и правото на младите предприемачи да работят свободно в България. Иначе защо бяха протестите?!"

 

 


Чети и: БНТ с нов декор на Студио 6 и нова визуална опаковка

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV