"Надиграй ме" се завръща по БНТ

 

Деца се състезават в танцовото шоу на България

 

 

След три поредни сезона най-успешното танцово фолклорно състезание "Надиграй ме" се завръща в ефира на БНТ2 и БНТ Свят със специално издание тази неделя от 20:45ч.!

 

 

В рамките на 8 поредни броя в шоуто ще се състезават деца любители от самодейни танцови състави и ансамбли на възраст от 9 до 12 години. Всеки състезаващ се отбор ще се състои от 12 души – 6 момичета и 6 момчета. В три кръга състезателите ще представят  хоро по избор от региона с продължителност 2 минути под музикалния съпровод на оркестър "Дива река", както и танц на хореографа на състава. В последния трети кръг всеки отбор ще излъчи по една двойка, която ще се надиграва на "Ръченица".

 

 

Изпълненията на отборите ще се оценяват от четиричленно жури, по критериите: стил и характер на хората, синхрон и правилно изпълнение, артистичност и атрактивност при изпълнение, хореография и композиция. Оценките на журито ще са по десетобалната система, но освен него за своя любим отбор ще могат да гласуват и зрителите на БНТ чрез изпращането на SMS-и. Техните гласове ще се прибавят към оценките на журито и така ще се формира крайният резултат в проценти.

 

 

В надиграването тази неделя ще се включат отборите от детски юношески танцов ансамбъл "Зорница" и "Emotion dancing school" от град София.

 

 

Водещи на "Надиграй ме" за деца ще бъдат художествения ръководител и хореограф на ансамбъл "Чинари" - Асен Павлов и Мария Кемал -петокласничка от Националното танцово училище в София. От 1-ви до 4-ти клас тя е играла в танцовия състав "Росна китка".

 

 

Наградата за победителя ще е почивка в курортен комплекс "Албена" по време на Празника на хорото 2013 и V-ти фестивал на любителските клубове по народни танци, където малки и големи ще се надиграват.

 

 

Гледайте "Надиграй ме" за деца всяка неделя от 20:45ч. по БНТ2 и БНТ Свят!

 

 

Чети и: Йоанна Драгнева става ТВ водеща

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV