Кървава сватба в "Дървото на живота"

 

Един брак, който ще подпали цялата държава

 

 

Наследникът на рода Вълчеви Йордан и неговата любима, туркинята Азра ще посрещнат съдбата си в предстоящия епизод на българската сага "Дървото на живота". Тяхната забранена любов ще разтърси не само семействата им, но и цялата държава.

 

 

В началото на XX век, в контекста на сложните междудържавни отношения между наскоро извоювалата своята Независимост България и Турция, на браковете между християни и мюсюлмани, българи и турци, не се гледа с добро око. Общото бъдеще на Йордан, който е и офицер от българската армия, и Азра изглежда невъзможно. И все пак, изправена пред яростта на баща си и брат си и волята им да я омъжат в Турция, младата Азра напуска семейството си, за да пристане на голямата си любов Йордан. Дали двамата ще успеят да преодолеят пречките пред общото си щастие или ще преглътнат горчивото разочарование – предстои да видим развръзката в предстоящия епизод 8 на "Дървото на живота".

 

 

Сюжетът на забранената любов между българин и туркиня в "Дървото на живота" е вдъхновен  от реални исторически събития от началото на миналия век. Тогава забранената любов между българин и туркиня едва не прерастват в граждански конфликт. Случаят има международен отзвук и става печално известен в най-новата ни история като "Русенската кървава сватба".

 

 

Докато Йордан и Азра се борят за своята любов, Панто вече е изрекъл сватбената клетва, но сърцето му е пълно с омраза към невестата му Евдокия. Нейната братовчедка, фаталната Божура, е успяла да оплете в мрежите си младия Вълчев и е готова да рискува всичко, за да има Панто само за себе си. Разкъсван межу двете, Панто ще направи дързък, но очакван избор.

 

 

Предателството на Илия и последвалите драматични събития около приставането на Азра осуетяват сделката за фабриката. Но дали това ще му донесе жадувания дял от семейната собственост?

 

 

Чети и: "Откачалки" идват на 14 юни

 

 

Петруна унищожава целия архив на местното звено на тесните социалисти, за да защити сина си Христо. Той е изключен от местната организация и напуска дома. Ще успее ли Петруна да си прости, че прогонва сина си? И ще стигне ли куража на Христо да намери своя път?

 

 

Епизод 8, българската сага "Дървото на живота", неделя, 21 април, 20:00.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV