"Лед" по National Geographic Channel

 

Филмът е част от специалната програма на телевизията по повод 125 годишнината на National Geographic Society

 

 

Дали глобалното затопляне е мит или реалност? На този въпрос ще даде повече яснота фотографът Джеймс Балог с неговия филм "Лед". Документалният разказ ще се излъчи на 20 април от 21:00 часа по National Geographic Channel. Зрителите ще могат да следват стъпките на Балог в едно междуконтинентално пътуване. Той и екипът на National Geographic се отправят на дългогодишна разузнавателна мисия, за да покажат нагледно как точно се променя природата.

 

 

 

 

Глетчерите са може би едни от най-впечатляващите природни формирования – епични както по големина, така и по сила. "Не съм си представял, че такива огромни ледници могат да изчезнат за толкова кратко време", споделя Джеймс Балог. Заснемането на кадрите е отнело на екипа три години. През този период специалисти монтират 25 камери в Гренландия, Аляска и Исландия, които правят снимки на всеки час. Камерите заснемат ледниците в едно откровено природно противоречие – толкова могъщи и същевременно толкова крехки.

 

 

Чети и: Нов сезон на "Часът на мама"

 

 

Филмът "Лед" е с награда за най-добра кинематография получена през 2012 на фестивала Sundance Film. Режисьор е Джеф Орловски, а продуцент Паула ДюПре Песман. Оригиналната песен към филма "Before My Time", написана от Дж. Ралф и изпълнена от Скарлет Йохансон и Джошуа Бел, бе номинирана за Оскар тази година.

 

 

"Лед" е гледан в 171 страни и е вторият проект на взаимно сътрудничество между Джеймс Балог и National Geographic Channel.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV