Средновековните мъртъвци

 

Ексклузивна премиера за Европа по Viasat History

 

 


Следи от всекидневния живот на отминали епохи все още могат да бъдат открити и това са не само артефактите, оцелели през времето, но и човешки останки. Стотици и хиляди са скелетите, намиращи се под земята, по която стъпваме! За да разберем какъв е бил животът преди много години, трябва да се вслушаме в мъртвите, само те могат да ни разкрият най-мрачните тайни от света на Средновековието. Новите и неизлъчвани досега серии Средновековните мъртъвци ще ви потопят по-дълбоко в света на Средните векове и ще ви доближат до скритите му тайни.


 

Костите на мъртвите от Средните векове лежат заровени само на метри под земята. Скелетите им са безмълвни свидетели на отдавна изчезнал свят, отминалите епохи са заглушили гласовете им. С тях са заровени и стотици тайни, чакащи да излязат наяве. В гробовете са закодирани безброй загадки, безкрайни приказки чакат да бъдат чути. Под калта и затрупаните останки на вековете се крият сюжети, които смразяват кръвта или карат сърцето учестено да бие.

 

 

Някои от тия средновековни погребения са всъщност сцени на престъпления, които в днешно време биха били оградени с лента "Полиция" и претърсвани за улики, които да докажат вината на извършителя. А други погребения могат да предизвикат поглед в непознатото и с ореола на някоя неизвестна истина да насочат мисълта към забравени събития, променили хода на историята.


 

 

Ако мъртъвците от Средновековието можеха да говорят, какво щяха да ни кажат? Биха разкрили невероятни истории за езически ритуали и лъжемагьосници, за епидемии и чуми, за земи, в които владее жестокост, а обикновените хора се борят единствено да оцелеят.

 

 

Биха ни разказали за епоха, описана в безброй творби за отдадени на дълга си рицари, бледи и непорочни девици, величествени замъци, но в действителност - една епоха на жадни за власт барони, безмилостни феодални господари, двулични закони, безсрамни шарлатани, религиозен фанатизъм и ужасяващи извращения на членовете на клира - от обикновения свещеник до висшия сановник.

 

 

Чети и: Финалът на на Шампионска лига в 3D формат

 

 

Изненадващата новина е, че мъртвите от Средновековието могат да говорят и ние ще чуем техните гласове отчетливо и силно! Въоръжени с последния вик на технологията и с помощта на водещи експерти в материята, ще разгадаем престъпления, загадки и тайни – и не без съдействието на тези, които някога са били от кръв и плът.

 

 

Днес, векове след като са били погребани, средновековните мъртви ще се надигнат от гробовете. Разровете костите им и чуйте гласовете от отвъдното да ви говорят!

 

 

"Средновековните мъртъвци" стартира по Viasat History на 28 май (вторник) от 21.00 часа.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV