Царството на растенията

 

Eксклузивна премиера по Viasat Nature

 

 

Присъединете се към легендарния естественик Сър Дейвид Атънбъро по Viasat Nature, за да откриете микроскопичния вълшебен свят на растенията, който е невидим с просто око. Революционни техники на заснемане ще представят на телевизионните екрани този невероятен свят, разкривайки за първи път истинската природа на растенията, които са също толкова динамични и агресивни създания, колкото животните.

 

 

 

 

Поредицата е заснета на едно уникално място – микрокосмос на целия растителен свят, където са представени около 90 % от всички известни растителни видове: Кралската ботаническа градина в Кю, непосредствено до Лондон. Заснета в продължение на една година, тази сензационна поредица представя завладяващ нов поглед към живота на растенията – от най-странните до най-красивите.

 

 

 

 

Като използва красиво заснети кадри, за да илюстрира своя уникален и неподражаем повествователен стил, Дейвид проследява растенията от тяхното зараждане на земята до жизненоважното им място в природата днес, представяйки наред с това нови разкрития. Дейвид открива един невидим за нас микроскопичен свят, където насекомите се хранят и размножават, цветята флуоресцират и растенията общуват помежду си и с животните с помощта на аромати и звуци. Той се среща с необикновени животни и гъби, които са неразривно свързани с растителния свят – от пеперуди вечерници и прилепи до мънички отровни жабчета стрели, гигантска костенурка и гъби, които могат да контролират ума.

 

 

"Царството на растенията" - всеки понеделник от 22:00 часа по Viasat Nature.

 

 

Чети и: Средновековните мъртъвци

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV