Хитовият „Законът на Дойл” стартира по БНТ2

 

Малъхи и Джейк Дойл са бивши ченгета, понастоящем частни детективи

 

 

Първият сезон на криминалната трагикомедия „Законът на Дойл” тръгва по БНТ2 на 2 юни от 20.00ч. Българските фенове на забавни детективски истории с разнообразни екшън елементи ще имат възможност да гледат канадския сериал всеки уикенд в праймтайм.

 

 

Поредицата залага на интересен сюжет и блестяща актьорска игра. В 13 серии зрителите ще видят историята на Малъхи и Джейк Дойл, (баща и син) - бивши ченгета, понастоящем частни детективи със собствена агенция в Сейнт Джоунс, Нюфаундленд. Неприятностите са тяхната работа, затова опасност от безработица няма. От изневери и избягали деца до банкови обири, палежи и убийства, всеки случай е предизвикателство за двамата роднини -професионалисти.

 

 

Сериалът е безспорен фаворит с висок рейтинг в жанра на канадската телевизионна мрежа. В реализираните три сезона до сега "Законът на Дойл" привлича участие на много известни гостуващи звезди. Продуцентът и изпълнител на главната роля, Алан Хоуко успява да вкара в сюжета на ІІІ сезон дори и самия Ръсел Кроу. Прогнозата му за телевизионен успех безспорно се оправдава и рейтингът отново се покачва.

 

 

Сериалът печели и доста отличия – последното е Наградата за актьорска игра в телевизионен сериал на Марк О'Брайън от Канадските комедийни награди в Отава - 2011г. Освен него е получил няколко номинации "Джимини" за най-добър драматичен сериал, най-добър звук, главна роля на актриса в сериал с продължение за Кристин Пелерин, както и за главна роля на актьор в телевизионен сериал на Алан Хоуко от Канадските англоезични награди за професионални постижения в киното и телевизията /2010-2011/.

 

 

Със или без значка, тяхната цел е...истината – не пропускайте „Законът на Дойл” от 2 юни по БНТ2!

 

Още Кино & TV