Германският туристически шампионат по bTV Action

 

За първи път в българския телевизонен ефир

 

 

Най-популярният пистов шампионат за туристически автомобили – DTM (Deutsche Tourenwagen Masters ) – ще направи своята премиера за България в ефира на bTV Action в началото на следващия месец. Новият сезон стратира на 5 май и ще се излъчва пряко в ефира на медиата във формат квалификации и състезания (в съботните и неделни дни).

 

 

Първата надпревара ще бъде на пистата "Хокенхайм" в Германия като в събота, 4 май, от 15.30 часа ще се излъчи квалификацията, а самото състезание ще бъде в неделя, 5 май от 14.15 часа. Шест от състезанията в шампионата, ще се проведат в Германия, а останалите четири в Англия, Холандия, Австрия и за първи път – в Русия. Водещ и коментатор на събитията за зителите на bTV Action ще бъде Траян Сарафов.

 

 

Четирима нови състезатели правят своя DTM дебют този сезон. Eкс-пилотът във Формула 1 Тимо Глок и Марко Витман се присъединяват към екипа на BMW, а Даниел Джукандела и Паскал Верлайн ще се състезават за Mercedes-Benz. От своя страна пък Audi запазва миналогодишния си състав като добавя Джейми Грийн към екипа си. Сезон 2013 г. на Германския шампионат дава възможност на всичките 22-ма състезатели да се запознаят с две нови технически  иновации - Drag Reduction System (DRS), взаимствана от Формула 1 и гуми Hankook. Целта на тези две нови функции е да направят шампионата DTM още по-разнообразен и вълнуващ.

 

 

 

 

След успешни тестове, DTM за първи път през сезон 2013 г. ще използва така наречената разпределителна система (DRS), която дава информацията коя кола къде се намира във всеки един момент от състезанието. Всяка състезателна кола ще бъде оборудвана с блок за управление, предавателна антена и GPS сензори, които измерват оборотите на колелата. Това е система, която позволява на водачите да регулират задното крило от  пилотската кабина по време на състезанието, което дава възможността да се увеличи максимална скорост.

 

 

Чети и: Царството на растенията

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV